Huwelijksreis Noord-West USA | September / Oktober 2017

Huwelijksreis Noord-West USA | September / Oktober 2017

Colorado, Utah, Wyoming, South-Dakota, Nebraska

Het reisschema

 • Dag 1, 2 Denver
 • Dag 3 Loveland
 • Dag 4 Winterpark
 • Dag 5, 6 Aspen
 • Dag 7 Montrose
 • Dag 8 Durango
 • Dag 9, 10, 11 Moab
 • Dag 12 Grand Junction
 • Dag 13 Vernal
 • Dag 14, 15 Park City
 • Dag 16, 17 Grand Teton
 • Dag 18 Yellowstone, Old Faithfull
 • Dag 19, 20 Yellowstone, Canyon Village
 • Dag 21, Yellowstone, Cody
 • Dag 22, Gillette
 • Dag 23, 24, 25 Rapid City
 • Dag 26 Fort Collins
 • Dag 27, 28 Denver
 • Op 9 september vliegen we voor onze huwelijksreis naar Denver. Heerlijk 4 weken genieten in de natuur met alleen ons tweetjes. Kan niet beter. Ik probeer elke dag een update te plaatsen, maar wil je niets missen abonneer je dan vast op dit bericht via de 3 streepjes rechts in het scherm,, en krijg automatisch een mail als er een update is <3!

  Dag 1 het vertrek naar Denver

  We vliegen vanaf Schiphol naar Londen Heathrow en door naar Denver. We hebben een tussenstop van 2,5 uur en we zijn perfect op tijd. Alles verloopt tot nu toe ontzettend smooth. Op schiphol in 5 min door de douane, vliegtuig op tijd, op heathrow direct in de transfer bus, we hebben geluk. Omdat we tijd genoeg hebben besluiten we een lekkere pizza te eten aangezien ik het vliegtuig eten 10.000 x niets vind. Vervolgens zoeken we nog wat te eten voor mij voor in het vliegtuig en lopen we richting de gate. Alles verloopt weer voorspoedig en we vertrekken op tijd. Normaal hebben we altijd slaaptabletjes, maar ik ben zwanger en mag dat dus niet en Tom is zo lief dan maar met mij mee de tijd uit te zitten. De vlucht valt ons lang maarr… het loont zich 4 weken Amerika in het vooruitzicht.
  Als we aankomen bij de autorental (we huren altijd via Alamo omdat de service altijd erg goed is) staat er geen enkele auto die Tom kan bevallen. We kunnen ook maar uit 2 kiezen helaas. Uiteindelijk met een gesprek met de manager en aangeven dat het onze huwelijksreis is komt hij met een auto uit de garage. Een Jeep Grand Cherokee, met panoramadak! Tom blij, Lonneke blij en manager blij. Nu kan de vakantie echt beginnen, we gaan rechtstreeks naar het hotel, waar we slapen in het Home 2 suites Highlands ranch Denver, waar we toch echt een kleinere kamer krijgen dan we geboekt hadden. Nu wil dat niet zeggen dat deze slecht is maar we hadden meer betaald voor een suite. Na overleg met de receptie blijkt dat die kamer niet meer vrij is, om die reden krijgen we en een cadeaukaart van Starbucks, maar bovenop één van de twee nachten gratis, begint goed :). Nadat alles geregeld is gaan we eten bij Applebees! Eindelijk, daar heb ik wel wat nachten van kunnen dromen. Na gegeten te hebben liggen we rondom 08.30 in bed maar we zijn kapot.

  naar het reisschema

  Dag 2 Denver

  Om 03.50 uur zijn we wakker, maar dan ook echt klaarwakker. We besluiten op te staan om (zoals ook standaard bij ons is) naar de Walmart te gaan. Helaas is deze Walmart wat leeg en vinden we bijvoorbeeld geen koelbox meer.

  Na eerst nog langs King Soopers te gaan zoeken we nog een andere 24h Walmart. Deze is 20 minuutjes rijden maar gelukkig hebben ze hier nog wat koelboxen staan. Nu we alles verzameld hebben kunnen we terug naar het hotel alles opruimen en ons klaarmaken voor het ontbijt. Nadat gebleken is dat het niet helemaal Tom zijn dag is en hij zich al een paar keer flink pijn gedaan heeft kunnen we eindelijk gaan ontbijten (ja zwangere vrouwen denken vooral aan eten en iets minder aan de pijn van hun lieve man). Het eten is klein maar prima. Meergranen wafels, vers fruit, verse havermout en alles om flakes te maken. In verpakkingen liggen dingen zoals omelet klaar om op te warmen maar dat kan ons niet helemaal bekoren. Na het ontbijt nog snel een powernap voor we op pad gaan. Als eerste staat de outlet at castle rocks op het programma. Persoonlijk vind ik hem wat tegen vallen, maar we hebben natuurlijk de outlet van Las Vegas in ons hoofd. Na hier tot 2 uur rond gelopen te hebben rijden we door naar U.S. Air Force Academy om daar een kijkje te nemen. Er zijn verschillende vliegtuigen te zien op het terrein en er staat een prachtige Cadette Chapel. Zeker de moeite waard om het terrein te bezoeken en entree is gratis. Nadat we dit gedaan hebben rijden we door naar de cherry creek mall. Dit doen we eigenlijk meer om de tijd om te krijgen want we zijn alweer erg moe. Na door de mall geslenterd te hebben is het helaas pas kwart over 5 als we gaan eten, maar ik ben zelfs te moe om te kauwen. Tegen 7 uur zijn we terug in het hotel en ga ik meteen slapen. Tom houdt het nog vol tot kwart over 8.

  naar het reisschema

  Dag 3 Rocky mountains & Loveland

  Vandaag zijn we weer vroeg wakker, maar hoe kan het ook anders als we zo extreem vroeg zijn gaan slapen. Tegen 5 uur staan we op en pakken we onze koffers in. Dan kunnen we om 6 uur aan het ontbijt zitten en erna lekker vroeg vertrekken. Vandaag staan de Rocky mountains op het programma. Als eerste zijn we naar de Wild Basin Area gereden. Hier hebben we een rit tot aan het einde gemaakt bij het visitors center en vanuit hier een wandeling van +- 1 uurtje gemaakt. Een mooie opwarmer in een pracht omgeving. Het water, de rotsen en de bergen ongelooflijk mooi. We hebben deze vakantie besloten zelf lunch mee te nemen zodat we niet steeds aan de hamburgers zitten in de middag. We hadden vanochtend vers brood bij de walsmart gehaald met on the go broodbeleg en voor mij pindakaas en jam. Aan de picknicktafels in Wild Basin Area nuttigen we deze. Een heerlijk momentje ontspannen in de natuur.

  Als laatste besluiten we via Estes Park het Rocky mountains NP in te rijden. Hier komen we morgen ook nog dus we kiezen nu voor een gedeelte uit de richting. We rijden naar Bear Lake wat bekend staat als een van de drukste gedeeltes van het park. Gelukkig zijn er nog genoeg parkeerplaatsen beschikbaar. Als eerste lopen we wederom een ronde om het meer, ook deze ronde is eenvoudig te belopen en is iets meer dan 1 KM lang. Nadat we genoten hebben van de pracht die dit gedeelte te bieden heeft besluiten we nog richting de Emerald Pools te lopen. Helaas gooit het weer roet in het eten en door de donder en regen moeten we bij Nymph lake omdraaien. Maar dat is niet erg want ook dit meer is wederom prachtig. Helemaal bedekt met lelies, de bergen op de achtergrond. We kunnen met zekerheid zeggen dat de rocky mountains een geweldig mooi park is. Morgen gaan we het park nog verder ontdekken.

  Dag 4 Rocky Mountains

  Vandaag rijden we vanuit Loveland de route 34 naar Estes Park (en ook door het Park heen). Maar al vanaf net achter Loveland kijken we onze ogen uit. Wat is dit een prachtige scenic byway. Woorden schieten tekort en ik kan het jullie niet beschrijven. We hebben het geprobeerd te filmen, deze volgt als we terug zijn van vakantie. Maar waar ik gister nog tegen Tom zei dat het me niet waard was om helemaal naar Loveland te rijden, dat we net zo goed in Estes Park hadden kunnen overnachten neem ik dit nu terug. De route 34 is het echt dubbel en dwars waard.
  Als we net het NP binnenrijden zien we een mannetje en vrouwtjes Elk grazen. Ze laten me bizar dichtbij komen zonder ook maar op te kijken maar wat zijn die beesten prachtig.

  De bedoeling was om de hele 34 in het park te rijden, en dan elke zijweg te kijken wat er te doen is omdat we erg vroeg zijn. Dat begint helaas anders want de eerste zijweg is een off-road weg van 9 mijl waar omkeren niet mogelijk is. Als we halverwege zijn kom ik erachter dat dit de old fall river road is. Maar het is niet erg hoor, want ook deze weg is echt ongelooflijk prachtig met ultieme vergezichten. Als we bijna boven zijn is er een mogelijkheid voor een stop om te hiken. We kiezen hier de route die de anderen niet kiezen en hiken naar het dal. We komen daar na een pittige afdaling van 45 minuten uit bij een creek en een prachtig open veld. Weer eventjes alleen op de wereld met een geweldig uitzicht. De rust de kalmte, dit is precies wat wij zoeken. En na een 15 minuutjes genieten beginnen we aan de terugtocht. Ik bleef op de heenweg maar tegen Tom zeggen dat dalen het zwaarst was (want die is hier geen held in en ik hoorde hem alleen maar struikelen achter me, lekker handig) maar dat klimmen, dat was me toch een potje pittig.

  Heerlijk uitgeput komen we aan bij de auto om de weg te vervolgen. Als we bijna boven zijn zien we een enorme file van auto’s en overal mensen met de camera in de aanslag. Je keek daar uit over een dal waar flink wat Elks samengekomen waren en over en weer het “communiceren” waren. Er was alleen één mannetje teveel dus een beetje haantjes gedrag kregen we ook nog te zien. Echt ontzettend gaaf! Als we dan boven zijn bij het Alpine visitors Center besluiten we nog een stukje terug de 34 op te draaien zodat we ook dat zien. Ondertussen begin ik me toch wat duizelig te voelen en beginnen m’n armen te tintelen, maar dat was niet zo gek want we waren dan ook net het hoogste punt van  3713M gepasseerd. Na ook hier genoten te hebben van prachtige vergezichten besluiten we dat het genoeg geweest is en we de weg verder gaan vervolgen.

  De eerst volgende stop is Lake Irene. Een prachtig klein meertje waar je omheen kunt lopen. De trail loopt nog iets verder en die besluiten we ook te volgen. Ook hier worden we getrakteerd op een prachtig back-country vergezicht. Erg mooi allemaal. We rijden nog een klein stukje verder tot we een mooie picknick plaats tegen komen waar we ons verse gekochte brood nuttigen. Dit is het eerste jaar dat we dit met lunch zo doen maar we zouden het niet meer anders willen. Heerlijk in de natuur genieten van lekker vers brood met vers beleg. Wat wilt een mens nog meer…

  Ook na de lunch voel ik me nog steeds niet goed en we besluiten dat het genoeg geweest is en we door rijden naar het hotel. We overnachten in het Holiday Inn in Fraser. Een hotel dat ongeveer 4 jaar oud is en een lekker zwembad heeft. Hier zwemmen we dan nog wat en tegen 6 uur gaan we eten. We komen uit bij Randi’s Grill and pub waar ik een overheerlijke Pie heb, die ik uiteindelijk maar met Tom deel omdat hij hem ook zo lekker vindt. We redden het vandaag tot 21.00 uur voordat we gaan slapen.

  naar het reisschema

   Dag 5 Aspen

  Vandaag vertrekken we vanuit Fraser naar Aspen. De eerste lange rit van de vakantie. We rijden door de meest prachtige canyon heen, de Glennwood Canyon. Het is echt mooi en ook verschillende aangezichten, wat ook weer terug te zien is in ons filmpje. We stoppen als eerste bij Hanging Garden. Om hier te komen moet je een pittige hiken lopen. Van begin tot eind is het aan een stuk door klimmen over rotsen. Onder staat beschreven er 2 tot 3 uur uit te trekken en dat het een lengte is van 1.2 Mile. We lopen er met 1 kleine pauze en nog een gezellig gesprek met een Amerikaan 55 minuten in totaal op. Nu moet ik wel zeggen dat we beide best goed tempo kunnen houden, dus ik zou tussen de 60 min en 2 uur nemen (indien je echt ongetraind bent). Onderweg zijn er geen faciliteiten dus neem ook voldoende drinken mee. Wij hebben altijd Camelbags in onze rugzakken zitten die het water gekoeld houden, echt heerlijk. Als we boven komen zien we dat het de hike waard is. Maar echt meer dan waard, want het is prachtig. Niet in een foto vast te leggen. We genieten hier zeker een half uur voordat we nog een stukje klimmen naar sprouting rock. Hier komt de waterval uit de rots gespoten. Erg leuk, maar niet bijster spectaculair. Leuk om gezien te hebben maar meer ook niet. Maar we blijven erbij al hadden we 3 mijl enkele rit moeten lopen voor hanging garden, zelfs dat was het waard. Bij terugkomst picknicken we op de bankjes bij de auto.

  Het is 14.00 uur als we besluiten nog een stukje om te rijden om nog naar Riffle falls state park te gaan. De entree is $7,- voor 1 dag en na een korte wandeling van 200 meter kom je bij de watervallen uit. Ze gaan in een 3 stroom na beneden. ook prachtig om gezien te hebben en we hadden het zeker niet willen missen. Maar 30 minuutjes in het park is voldoende. Hierna gaan we richting het hotel. We verblijven in het Element Basalt-Aspen, want in een volledig nieuwe wijk in Basalt ligt. Er is een kleine dorpskern waar we lekker doorheen wandelen en eten in een lokaal restaurant (Smoke Modern BBQ) wat erg goed eten is! Wat ons opvalt is dat je het gevoel van het perfecte leven krijgt. ouders met kinderen. in het midden is een grasveldje waar kinderen spelen, politie en security wandelt rustig door de buurt, wij vinden het echt geweldig. En het hotel is wederom gloed nieuw. Het is een prachtig hotel alles super schoon en mooie ruime kamers en goede bedden. Dat belooft een goede nachtrust!

  Dag 6 Aspen

  Vandaag staat Maroon bells op het programma en Aspen zelf. We slapen een beetje uit want om met de auto naar Maroon bells te mogen dien je voor 08.00 uur daar te zijn, dat is ons iets te vroeg. Uiteindelijk gaan we om 09.30 uur op pad. Je rijdt gewoon richting Maroon bells en op een gegeven moment is bij het Higlands Center de weg afgezet. Je betaalt er door de week $10,- voor te parken. Erna dien je nog een busticket naar boven te kopen à $8,- per persoon. Met de bus ben je in ongeveer 10 minuutjes boven. Gelukkig is het nog super rustig aan het water en hebben we alle tijd om foto’s te nemen. Na een kwartiertje foto’s genomen te hebben maken we nog een wandeling achter het meer door het bos. Ook prachtig langs de stromende rivier af. Halverwege begint het te regenen maar we zijn gelukkig voorbereid. Op de terugweg nog even rustig genieten van de omgeving alvorens we tegen 12.00 uur weer met de bus terug gaan.

  We gaan nu nog richting Aspen Centrum om wat te slenteren en te lunchen. Als we de auto geparkeerd hebben en door het centrum lopen komen we een heuse “crime scene” tegen. Echt zoals in de film met linten met daarop ” do not cross, police”. Wat blijkt er zitten beren in de bomen en ze willen niet meer naar beneden komen. Ik denk dat ze ook wilde winkelen maar bang werden door alle mensen. Erg sneu maar gelukkig komt het vaker voor en wordt het gebied afgezet en is het wachten geblazen tot ze naar beneden komen. We mogen rustig een foto maken en lopen erna door om nog wat rond te kijken en te lunchen. Dit is de eerste keer sinds deze vakantie dat we geen eigen brood hebben, en toch valt het enigszins tegen. We vinden het brood eigenlijk wel lekker en nu is het eten weer in een keer zo veel dat het vanavond weer lastig wordt met eten. Maar het is niet anders dus ook dat komt wel goed.
  ’s avonds eten we bij de capitol creek bewery tegenover het hotel, waar ik alternatief voor een wrap met falafel ga en Tom voor pulled pork met coquilles, erg lekker allemaal en een leuk restaurant. Voor het eerst deze vakantie gaan we pas om 22.00 uur slapen. Ook morgen kunnen we lekker uitslapen

  naar het reisschema

  Dag 7 Montrose

  Vandaag rijden we vanuit Basalt naar Montrose over de highway 133. Dit is een scenic byway die verschillende prachtige gezichten geeft. Van groen tot rode rotsen tot woestijnachtig gebied weer naar besneeuwde bergtoppen. Prachtig om te rijden! Na ong. 2.5 uur bereiken we Montrose. Vanuit daar rijden we naar Black Canyon of the Gunnison NP. We snappen direct waar de naam Black Canyon vandaan komt. Het kenmerkt zicht door de super ruwe donker gekleurde rosten, en de bodem is echt ongelooflijk diep! We vinden het een mooi park maar het leent zich niet echt om flink te wandelen. Vandaar ook dat we lekker rustig uitgebreid picknicken en de south rim rustig afrijden en bijna alle uitzichtpunten bekijken, vervolgens nemen we nog de weg naar de bodem van het park naar de rivier. Hier hadden we gedacht dat we wat dichter langs de rivier konden komen of stukjes konden lopen, dit was helaas niet zo en we hadden de bodem dan ook in 30 min verkend. Kortom een leuk park als het op de weg ligt, maar niet de moeite waard om extra te rijden.


  Erna gaan we naar het hotel om ons op te frissen. We slapen in de Holliday inn express & suites in Montrose. Een gerenoveerd hotel met mooie kamers. En de service is zeer vriendelijk. Na een half uurtje op de kamer wordt er zelfs door de receptie gebeld om te controleren of we tevreden zijn, echt top dit! Nadat we ons opgefrist hebben lopen we nog even door downtown Montrose, wat eigenlijk niets voorstelt en erna gaan we eten bij chili’s. Morgen de million dollar highway, de verwachtingen zijn hoog!

  naar het reisschema

  Dag 8 Durango

  Vandaag hebben we een relatief korte rit naar Durango. Onderweg stoppen we in Ouray en Silverton.  We lopen kort door Ouray heen, waar leuke oude karakteristieke gebouwtjes staan, en willen eigenlijk nog een warme chocomel drinken, echter de rij is er zo lang dat we wel wachten tot Silverton. Na 20 minuutjes gewandeld te hebben besluiten we verder te rijden. De Million dollar Highway is echt prachtig. We gaan van vergezicht naar vergezicht en de natuur verandert ook steeds. Echt super gaaf en indrukwekkend om te zien. In Silverton parkeren we de auto en gaan we genieten van het centrum, dit is een aantal blokken en genoeg te wandelen.

  Prachtige karakteristieke huizen en alles goed onderhouden, ik hou hier wel van en kan hier uren dwalen en me blijven verbazen over de schoonheid van elk gebouw. Uiteindelijk kiezen we het meest oud uitziende gebouw om een hotdog te lunchen. Wat blijkt het is bordeel dat het langste stand gehouden heeft in Silverton. Aan het interieur is ook echt niets gedaan, behang dat van de muren krult is vastgezet met punaises, de madame zit voor op de veranda mensen welkom te heten, echt geweldig! Voor de deur stopt de trein waar ik halverwege mijn hotdog nog even naar buiten voor ren. Echt gaaf zo’n oude trein die nog echt op kolen rijdt, ik ben verliefd! Na de lunch lopen we nog één laatste rondje door Silverton voor we vertrekken. En met dat we het visitors center passeren zie ik nog een trein staan, zonder toeristen en dat levert een betere foto op. Maar dan bij het uitstappen hoor ik de andere trein vanuit de bergen aankomen om te arriveren. Ik was opslag niet meer zwanger en weer super fit, rennen dat ik kon! en ja hoor ik heb het gehaald en de foto’s van een rijdende trein kunnen maken. Erna was ik overigens weer gewoon moe hoor ;-).

  Net achter Silverton komen we de verlaten mijn tegen met verlaten mijnwerkershuizen. Tom is hier helemaal dol op dus ook hier maken we een stop. Bij het wegrijden zie ik nog een paadje naar onder naar de huizen, dus we draaien weer om en gaan de huizen bekijken. Je kunt er nog naar binnen en we doen het bij een, een klein stukje maar want we zijn bang dat we misschien door de vloer zakken ofzo, maar het blijft een mooi stukje geschiedenis.

  Hierna rijden we echt door richting Durango waar we overnachten in Holiday inn & Suites Durango Central. Het is een redelijk nieuw hotel, en wij vinden het echt prachtig. Mooie kamers, goede prijs kwaliteit verhouding en net buiten het drukke centrum. Ik probeer nog even wat te slapen maar dat wilt niet lukken dus we begeven ons naar het centrum van Durango. Tom vindt het een mooi centrum met karakteristieke huizen. Niet zoals Silverton maar je ziet wel de geschiedenis, ik om eerlijk te zijn… vindt er bar weinig aan. Maar misschien komt het wel omdat ik honger heb! Na hier een uurtje gelopen te hebben en niet te kunnen beslissen wat we willen eten gaan we maar naar Applebees, voor ieder wat wils.

  naar het reisschema

  Dag 9 Moab (Mesa Verde)

  Vandaag rijden we van Durango naar Moab. Wel een flinke rit, maar onderweg stoppen we nog in Mesa Verde NP. Een park waar je de geschiedenis van de Indianen kunt zien. Wij vinden dit erg indrukwekkend en kijken graag naar de manier hoe ze geleefd hebben en hoe ze hun technieken verder ontwikkeld hebben. We boeken geen extra vermits maar rijden wel alle vrij toegankelijke view-points af. Ik kan er eigenlijk niet super veel over vertellen behalve dat het echt een must is om te bezichtigen. Een stukje geschiedenis en het is ook mooi om te zien hoe ver ze met bouwtechnieken vooruit waren, maar ook welke dingen ze gewoon maar niet leerde of wilden leren (zoals het bouwen van stevige funderingen).

  Erna rest ons nog een flinke rit naar Moab waar we een studio suite in het Homewood Suites by Hilton hebben. We zijn echt super blij met de mooie, nieuwe kamer en we liggen echt super dicht bij Arches NP. ‘S avonds hadden we bedacht dat we graag pizza uit de supermarkt wilden maken. Ging dat even anders dan gedacht. De functie Cook is niet om te bakken maar een magnetron functie om het eten tot boven het kookpunt te verwarmen. Beetje jammer kleffe pizza.. Dus die de prullenbak in en in de pan kaashapjes en boneless chickenwings maken. Dit smaakte gelukkig wel nog goed, maar morgen eten we toch maar weer buiten de deur.

  naar het reisschema

  Dag 10 Moab (Arches NP)

  Vandaag zijn we redelijk op tijd wakker en zitten we tegen 7:15 aan het ontbijt. Wat overigens echt geweldig is hier, veel vers fruit steeds maar vers roerei aangevoerd echt goed verzorgd. Tegen half 9 vertrekken we richting Arches NP om lekker de hele dag door te brengen. We zijn om 08:50 bij het park, waar nog geen parkranger klaarzit voor onze NP passes. Dat betekend ook geen parkboekje en het visitorscenter is ook nog dicht. Dan maar op de informatie van ons Roadbook. Als eerste doen we de Windows Trail en Double arches, twee korte wandelingen dicht bij elkaar. Er zijn daarom ook al 5 bussen aanwezig maar dat mag de pret niet deren, de chinezen en ouderen kunnen gelukkig toch niet klimmen en klauteren. Na hier alles goed bekeken te hebben en bejaarden geholpen hebben om van de rots af te komen waar ze op geklommen waren rijden we door voor onze eerste echte hike.

  We wandelen naar Delicate Arch. Het is een wandeling van 4,8 KM en best wel heftig omhoog. Er stat 2,5 uur voor de gehele rondgang dus we gaan goed voorbereid met genoeg water in de Camel Bag op pad. Na flink wat geklauter bereiken we na 30 minuten al de top, dat viel mee! Nu moeten we er wel bij zeggen dat wij ritme wandelaars zijn en stevig doorstappen zonder te stoppen, vinden we zelf wat makkelijker. Boven genieten we van een prachtige Arch, waar we ons over verwonderen hoe nu net die weer daar kan staan. We gaan er even bij zitten en genieten van het schoon om ons heen alvorens we terug lopen. Binnen 1,5 uur zijn we dan ook weer bij de auto. Snel de Airco aan want het is alweer ontzettend warm en we willen nog een wandeling doen.

  We rijden nu naar het einde van het park waar we de Devils Garden Trail lopen, tot aan de Double O arches. De eerste die we tegenkomen is de Skyline arch, een super easy wandeling over een verhard pad, dit kan iedereen wat natuurlijk wel fijn is. Hierna wordt het pad wat moeilijker en komt er weer flink wat klim en kladwerk aan te pas. Bovenaan komen we de Navajo Arch en de Partition Arch tegen. De eerste vinden we zelf niet zo bijzonder, de 2e daarentegen geeft ons een adembenemend uitzicht over de valei. Ook hier gaan we even in de schaduw zitten en genieten van het uitzicht. Ook tanken we even bij, want om eerlijk te bekennen begin ik wat te draaien op mijn benen. Nadat ik ben bijgekomen lopen we door naar de Double O Arches. Het bord zegt nog 0.9 Mijl, maar het voelt als minstens 9 mijl. Een moeilijk maar ontzettend gave trail die ik niet had willen missen, dus dat ik eigenlijk niets aan de double O arches vind vergeet ik maar. Pfoe, en nu nog terug terwijl k moe ben, gelukkig gaat dit allemaal wat sneller dan gedacht en zijn we in 45 minuutjes met de auto, waar we heen toch minstens dubbel zo lang over deden. Uitgeput ploffen we in de auto om even snel te douchen en dan MC Donalds te halen die we lekker op de kamer opeten. En dan dit verslag typen en op bed liggen en tv kijken. Het kaarsje voor vandaag is uit, na 20,5 KM gelopen te hebben vandaag.

  naar het reisschema

  Dag 11 Moab (Canyonlands NP)

  Vandaag brengen we een bezoek aan Dead Horse Point SP en Canyonlands NP. Hier  verheugt Tom zich enorm op, hij houdt echt van de vergezichten die je te zien krijgt. Als eerste gaan we naar Dead Horse Point. Erg groots en indrukwekkend. Maar er is maar 1 uitzichtpunt waar je met de auto kunt komen en entree is $15,- dus je moet jezelf afvragen of het het waard is aangezien je in Canyonlands ook zulke prachtige vergezichten krijgt.

  20170919_092526

  Na 10 minuutjes gaan we door naar Canyonlands. Het park is relatief rustig, maar er zijn wel te weinig parkeerplaatsen, overal is het zoeken voor een plekje terwijl als je op het viewpoint komt er echt niets te doen is. Als eerste gaan we naar Mesa Arch, deze stond nog hoog op mijn lijstje. Een Arch met een uitzicht, geweldig <3. Hierna rijden we nog alle uitzichtpunten af alvorens we tegen 13.00 uur terug naar het visitors center rijden. Tom wilt nog graag naar de Needles, maar ik vindt 70 mijl rijden iets te gek want ik ben nog moe van gister en heb geen zin om ook nog daar 12 km te gaan wandelen. We besluiten bij het visitors center te vragen naar de off road weg. De ranger weet ons te vertellen dat we dat met onze auto goed kunnen doen, en zo nemen we dus de 42 mijl lange off-road weg naar Moab. En wat is dat gaaf. Eng, prachtig, concentratie vereist, eenzaam, onherbergzaam en geweldig. Je rijdt eerst flink in haarspeldbochten naast de afgrond omlaag en erna kom je diverse rivierbeddingen tegen, rotspartijen waar je op moet en noem maar op. Echt gaaf om meegemaakt te hebben en we zijn pas tegen half 4 in het hotel. En Buiten dit alles is Tom zijn handigheid in NL vergeten want de eerste dag gooit meneer de autodeur tegen z’n scheenbeen aan, scheenbeen open en nu 1,5 week verder heeft hij er nog steeds last van. Met het wandelen vergeet meneer in de schaduw de zonnebril af te zetten en struikelt hij geregeld over de keien, en tot overmaat van ramp vergeet hij vandaag te kijken terwijl hij wandelend foto’s maakt en stapt hij in een cactus. Jullie snappen natuurlijk wel wat ik het hilarisch vind :).

  Dag 12 Grand Junction

  Vandaag vertrekken we naar Grand Junction waar we in het Comfort inn verblijven. Het is een relatief korte rit en dat is al vaker deze vakantie voorgekomen en zal nog vaker voorkomen omdat ik het niet prettig vindt om uren in de auto te zitten. Onderweg brengen we een bezoek aan Colorado NM. Er loopt een weg door het park met aan beide kanten entree en uitgang zo hoeven we dus niet op en neer te rijden. Het is een Rim Rock Drive die je diverse uitzichtpunten biedt. Tom houdt heel erg van vergezichten dus is ook hier in zijn element, ik bekijk een paar uitzichtpunten en wacht het verder af (luiheid). De belangrijkste blikvanger is de bijna 140 meter hoge spire Independence Monument. Deze was mij ook opgevallen en vond ik werkelijk waar prachtig. Verder vond ik van de 19 uitzichtpunten zeker 10 die hetzelfde uitzicht boden. Ik zou er nooit voor omrijden maar wij kwamen er echt op weg langs en dan is het wel een leuke bezienswaardigheid. Wat ik bijvoorbeeld dan weer wel een leuk weetje vond is dat dit park in 1907 (geloof ik) ontdekt is door één persoon en deze er is gaan wonen en zelf wandelpaden aanlegde omdat hij vond dat iedereen van deze prachtige natuur moest kunnen genieten. Door zijn inzet is hulp van de inwoners uit Grand Junction is het in 1911 een national Monument geworden. Hij is toen in dienst van de staat daar blijven wonen om het gebied te beschermen en te onderhouden tegen het loon van $1 per maand.
  Erna zijn we nog naar een kleine mall gegaan die we toevallig tegen kwamen en daar heb ik mij eens heerlijk laten verwennen en mijn voetjes laten verzorgen. ’s Avonds hebben we gegeten bij Red Lobster. Echt over heerlijk, maar wel ook meer dan het dubbele in prijs van de andere avonden.

  naar het reisschema

  20170920_114258.jpg

  Dag 13 Vernal

  Vandaag wederom een relatief korte rit met als tussenstop Dinosaur NM. In het park zijn vele fossielen van dinosauriërs gevonden waaronder Allosaurus en diverse sauropoda. De vindplaats (Quarry) van de ruim 1600 dinosaurusbotten wordt overdekt door een glazen gebouw, dat recent gerenoveerd is. In de omgeving kan je overal in de rotsen kleine dinosaurusbotten vinden. In de Dinosaur Quarry groeve worden nu nog opgravingen gedaan. Je kunt daar ook de scheve laag zien met de honderden dinosauriër botten. Verschillende soorten dinosauriërs zijn gevonden (o.a. Camarosaurus, Uteodon, Dryosaurus, Abydosaurus, Allosaurus, Stegosaurus, Ceratosaurus, Diplodocus, Barosaurus, Apatosaurus), schildpadden, krokodillen en andere reptielen. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van het land etc. is dit een mooie plek om te bezoeken en een uurtje door te brengen.

  Hierna gaan wij rustig naar het hotel, we verblijven vandaag in het goedkoopste hotel, het microtel in Naples Vernal, van de vakantie $63! met ontbijt, dus onze verwachtingen zijn niet erg hoog, maar ik moet zeggen deze worden op elk gebied overtroffen. Mooie kamers, goede bedden, goed verzorgd ontbijt echt allemaal prima! We doen het de middag rustig aan want ik ben helaas weer misselijk, had er een paar dagen weinig tot geen last van maar het is voor een goed doel! ’s Avonds eten we bij Wingers, het ligt in zo’n afzichtte typische stalen glimmende amerikaanse camper/ caravan achtig iets, maar het eten is er heerlijk. We eten beide chicken wings met hun home made saus, om je vingers bij af te likken!

  naar het reisschema

  Dag 14 Salt Lake City

  Vandaag voor mij wel een monsterrit, maar Tom heeft genoeg leuke dingen op de route gepland dus dan valt het mee. Als eerste gaan we naar Flaming George National Recreation Area. Geen National Park, geen National Monument, geen statepark helemaal niets. Het Visitorscenter is ook alleen op vrijdag, zaterdag en zondag geopend dus we hebben geluk. Ik stelde me er niet al te veel van voor maar echt wat is het mooi. Je loopt het visitorscenter in en daar wordt je toch een spectaculair uitzicht geboden, niet normaal hoe mooi dat is. Het is overigens erg koud (3 graden nog maar) maar dat doet niets af van de pracht. We lopen dan ook even rondom het visitorscenter alvorens we verder rijden voor een uurtje off-road.

  We rijden de Sheep Creek Geological Loop en dan de scenic backway, we zien vooral veel koeien en herten maar helaas geen bighorn sheep. Maar dat mag de pret niet drukken, Tom maakt er een race circuit van en glijdt smooth door de bochten. De auto vond het wat minder leuk, want van een grijze jeep is niets meer over we hebben nu een rood/ oranje jeep. Hij is echt asociaal vies, we schamen ons eigenlijk om morgen nog naar de wasstraat te rijden. De volgende stop is de Outlet in Park City. Deze biedt uitzicht op de olympische ski schansen. Toch ook wel bijzonder. Het is geen grote outlet maar we vinden alles wat we moeten hebben. Voor Tom een Rugzak bij Coach, voor mij een legging bij nike en een handtasje bij Michael Kors, goed besteed uurtje :). Het is inmiddels al half 4 dus we besluiten maar richting hotel te gaan om in te checken, en dan zien we erna wel verder. We verblijven in de Embassy Suites Salt Lake/West Valley City by Hilton. We hebben een echte suite met een aparte slaapkamer. Heerlijk voor de komende 2 nachten. Nadat we alles naar boven gebracht hebben is het al 5 uur. We gaan eerst maar eens wat eten, hier ligt een panda express restaurant, en ik roep al dagen dat ik orange checken wil. Nadat we hier heerlijk gegeten hebben, en waar ik sukkel het eten gratis kon krijgen en ik maar weer burgerlijk moest zeggen dat ik toch echt nog niet betaald had en dus alsnog moest betalen, gaan we richting de Mall het City Creek Center. Hij ligt midden in downtown, maar is een kleine maar leuke mall om doorheen te wandelen. Tegen 8 uur gaan we terug richting hotel, morgen weer een dag.

  naar het reisschema

  Dag 15 Salt Lake City

  Na een relatief slechte nacht voor mij genieten we van een heerlijk ontbijt in het hotel. Verse omelet, yum! Nadat we rustig opgestart zijn gaan we naar een Mall die ik gevonden heb dicht bij het hotel. (ik zicht op een cheesecakefactory) Het is een mooie mall en hier koop ik dan wat make-up waarna we ons te goed doen aan cheesecake voor de lunch. Erna besluiten we naar de bioscoop te gaan. We gaan naar the Kingsman, lekker fout maar keek heerlijk weg. Als de film afgelopen is regent het flink en is de dag ook alweer bijna voorbij. We besluiten naar het hotel te gaan om nog even wat te relaxen alvorens we bij TGI Fridays nog een klein hapje eten, we zitten namelijk nog helemaal vol van de lunch.

  Dag 16 Grand Teton NP

  Vroeg opstaan maar, vanaf vandaag gaan we weer flink van de natuur genieten, maar eerst nog een monsterrit naar Grand Teton. Na een rit van 5,5 uur komen we dan eindelijk aan in Teton. We verblijven in het Wyoming Inn of Jackson Hole, prachtig hotel en prachtige stijl. We mogen vervroegd inchecken en kunnen erna al snel naar het park. We stoppen eerst nog in het Visitors Center in het dorp waar Tom super goed geholpen wordt. Ze wijst ons wat we vandaag nog het beste kunnen doen, waar de beren gespot zijn en ook wat mooi is voor morgen echt super fijn! We gaan het kleine rondje in het zuiden van het park rijden waar we wandelen naar Phelps Lake. Helaas geen dieren gezien, wel verse berenpoep en een prachtige wandeling.

  Aan het einde van de wandeling besluiten we nog even naar het begin van de Moose Road te rijden om hem dan opnieuw af te maken tot aan het hotel. En ja hoor na nog geen 200 meter zien we de beren. Geweldig hoe ze daar de besjes tussen de struiken verzamelen, maar voor een goede scherpe foto is mijn camera helaas niet toereikend. Dan maar camera weg en eens genieten van wat er nu te zien is. Echt magisch die beren, het is de black bear en overal is de parkwacht goed in de buurt om alles in goede banen te leiden, we vinden het goed geregeld. De beren en natuur horen natuurlijk ten alle tijden op de eerste plaats te komen en niet de mens met de foto’s. Na een half uurtje gekeken te hebben is de show voorbij en rijden we erna rustig Moose Road af tot aan het hotel. Nu lekker opwarmen, want het is maar koud buiten. Erna gaan we eten bij Bubba’s BBQ-and-Grill in Jackson. Een van de goedkopere maar wel echt SUPER goed. Ik heb de 2 soorten Ribs en Tom eet een BBQ beef, een soort van pulled beef, echt het beste eten van de vakantie. Daar komt bij dat de bediening ook super goed en vriendelijk was, maar je moet wel 30 minuutjes wachtrij volhouden want het is er druk. Erna snel terug naar het hotel en verder opwarmen in ons heerlijke bedje, morgen weer een dag!

  SAM_6294.jpg

  Dag 17 Grand Teton NP

  Vandaag hebben we ons een beetje verslapen. We wilden wel wat uitslapen maar dat we pas om 8 uur wakker werden was wel heel laat. Na snel naar het dorp gereden te zijn om te eten bij Phersepone Bakery komen we van een koude kermis thuis. Deze Bakery staat hoog aangeschreven maar wat is het er WAARDELOOS. We vinden niet snel iets slecht maar dit slaat echt alles. de eerste 2 dingen die we kiezen van de kaart hebben ze niet. Vervolgens staat er een heerlijk uitziende taart, en ik vraag wat erin zit wordt aangegeven alleen aardbei en perzik. Bij het eten blijkt ook marsepein erin te zitten iets wat we beide niet eten. Bediening is er niet, je moet alles halen bij de kassa en het is er stampvol. Constant in en uitlopende mensen je kunt niet rustig eten of je bewegen erg jammer. Met deze deceptie minder vertrekken we maar snel naar het park want we willen rondom Jenny Lake wandelen. Tom is bang dat we geen parkeerplaats krijgen maar het is off-season dus nog plek genoeg. We wandelen flink door de bossen en worden getrakteerd op prachtige uitzichten en een mooie waterval. Al moeten we toegeven dat de kant waar we gestart zijn mooier is omdat je dan uitzicht op de besneeuwde bergen hebt, maar is niet erg de wandeling was geweldig, en terug zijn we met de boot over het meer gegaan.

  Nu heb ik inmiddels wel honger en rijden we nog door naar Signal Mountain Lodge waar we heerlijk lunchen aan het water. Het eten is er goed en het uitzicht prachtig. Ook de ontbijtkaart ziet er goed uit dus we komen hier morgen nog lekker ontbijten. Nadat we de buik vol hebben is het de bedoeling dat we richting Taggart Lake gaan voor een wandeling. Maar eerst een vos, we zien een vos de weg oversteken, echt prachtig. Voor de foto ben ik bang dat ik te laat ben maar toch spring ik nog even de auto uit, en nee hoor helemaal op tijd alsof hij op me zat te wachten. Ik krijg echt prachtige foto’s en wat is het een geweldig mooi beest m’n adrenaline gaat tekeer!

  Zo nu doorrijden zodat we de wandeling kunnen doen, maar onderweg zien we dat eindelijk de wolken die voor de tetons hangen beginnen weg te trekken. Dus als eerste gaan we naar de Barns net buiten Teton om daar wat mooie plaatjes te zien, en erna gaan we ook nog even bij Schwabacher road kijken. Hier willen we morgen terug komen maar als de wolken morgenvroeg weer zo laag hangen hebben we niets.

  SAMSUNG CSC

  We worden getrakteerd op een prachtig uitzicht, maar even erna op nog iets veel mooiers. Een Moose gezin staat in het water te eten en waar vader ook even laat zien wie de baas is, waardoor we ze allemaal flink door het water zien rennen. Ooh echt wat zijn die beesten ook weer magisch mooi. Meer dan een uur staan we naar ze te staren echt prachtig. Ik kan niet anders zeggen wat we echt prachtige natuurverschijnselen te zien krijgen en dat ik helemaal in extase ben. Maar na een uur stilstaan zijn we beide door en door koud en is het 4 uur, dus besluiten we niet meer te gaan wandelen. Wel nemen we weer de weg via Moose-Road terug en weer komen we beren tegen die wat aan het klauteren zijn in de Aspens die er staan, echt prachtig! We draaien en wasje en douchen ons warm alvorens we  weer bij Bubba’s gaan eten. Vandaag een sandwich en hotdog maar ook dat is gigantisch veel! Morgen nog een stukje Teton en dan door naar Yellowstone, benieuwd wat dat voor ons in petto heeft.

  naar het reisschema

  Dag 18 Yellowstone Old Faithfull

  Vandaag vertrekken we naar Yellowstone. We ontbijten bij Starbucks, kan niet misgaan ;). Het weer is helderder vandaag dus we willen de Tetons nog opnieuw op de foto krijgen. Helaas geen dieren meer maar dat mag niet baten de weerspiegeling in het water maakt het plaatje compleet. Hierna rijden we rustig door naar Yellowstone. Het is een prachtige route door de bossen heen. De eerste stop die we maken zijn de Moose Falls. Ze liggen net na de South Entree en staan aangegeven met een inimini bordje. Het is dan ook niet erg bekend en we zijn alleen bij deze prachtige waterval. Het is maar een korte wandeling van pakweg 300 meter en dan ben je er al, beter kan niet.

  Vervolgens komen we uit bij de Lewis Falls. Deze ligt direct aan de weg en is dan ook gigantisch druk, maar toch is hij de moeite waard om te stoppen en er eventjes rond te kijken. Het lange wandelen laten we deze keer voor wat het is en we besluiten ons vooral te focussen op de hoogtepunten van Yellowstone. Het park is zo groot dat we ooit wel weer terug komen om de wandelingen door de bossen te maken etc. De volgende halte die we nu tegen komen is West Thumb Geyser Basin. We zijn natuurlijk in Maart in IJsland geweest en wisten wel wat we konden verwachten. Maar het is toch allemaal weer mooier (of misschien zijn de herinneringen wat vervaagd). Wat ons wel opvalt is dat de amerikanen het wat beter geregeld hebben, aangelegde houten wandelpaden door de gebieden zodat niets kapot gemaakt kan worden aan de natuur. We wandelen de hele West Thumb af en komen zelfs nog tot mijn verbazing Elks tegen die gewoon door het gebied wandelen alsof de grond niet warm is. Hierna gaan we op zoek naar eten en naar ons hotel. We hebben een Cabin bij Yellowstone old Faithfull, en daar komen we ook uit om te eten.

  We lunchen bij de Old Faithfull inn Dining room, en vinden het maar niets. Het is hier geproduceerd op te toerist en alles zo snel mogelijk. Maargoed, magen gevuld dus we kunnen er weer tegenaan. We besluiten langs het hotel te gaan om in te checken, want het is behoorlijk warm en we willen ons graag even omkleden. We krijgen een prachtige gammele en gehorige cabine toegewezen met een queen bed, waarin een eenpersoonsbed in NL nog groot lijkt. Echt kamperen dus maar ik vind het geweldig (nu nog wel). Nadat we gesetteld zijn gaan we nu flink lopen. Het weer werkt goed mee dus we wandelen de hele old Faithfull Area af, de ene geiser en heetwaterbron is nog mooier dan de ander. En dan natuurlijk de Old Faithfull zelf. Hier is het flink druk maar je kunt toch goed een plekje vinden om goed te kunnen kijken. De tijden worden steeds aangegeven waarop verwacht wordt dat hij afgaat met een tijdsbestek van 10 min ervoor en 10 min erna. Op de wandelpaden is het overigens super rustig! We waren bang gezien alle bussen dat het stukken drukker zou zijn maar dit was dus niet zo, heerlijk!

  We wandelen tot een uur of 5 en gaan ons erna verzorgen en eten bij Snow Lodge Obsidian dining room. Vers gemaakt eten stukken beter. Ons werd gezegd rekening te houden met de wachttijd van een uur. Echter niets blijkt minder waar er is geen wachttijd en we kunnen zo plaatsnemen. Blijkbaar toch al off-season. Het eten is er goed echt de moeite waard! ’s Avonds nog een ijsje en dit eet ik lekker op de schommelstoelen op de veranda van de lodge op met uitzicht op de Old Faithfull. Helaas geen uitbarsting maar de rust die er nu heerst heerlijk. Om 9 uur gaan we nog een keer kijken en we zijn zo ongeveer alleen, toch wel fijn zo in het park slapen.

  naar het reisschema

  Dag 19 Yellowstone Canyon Village

  Bah wat was dit een slechte nacht! Koud, koud, koud, klein en slecht bed hilarisch. We zijn vroeg uit de veren om de hele dag op pad te gaan. Helaas denken de geisers er anders over aangezien het zo koud is dat er een dikke mistlaag hangt en we niets zien. We gaan rustig ontbijten bij Snow Lodge Obsidian dining room. We nemen beide een full stack pancakes, wijze les half is zelfs teveel. Na een goed ontbijt gaan we naar de biscuit basin trail. Ook hier is het weer gigantisch mistig en we zijn alleen. Wel een echte verrassing is dat we onze eerste bison zien. Hij staat daar gewoon tussen de geisers in te grazen, een prachtig beeld met de mist en de stoom van de geiser. En wat een mooi beest. Zo machtig, zo kalm en hij ziet er zo knuffelig uit, ik wil hem wel mee naar huis nemen!

  SAMSUNG CSC

  Na hier flink van genoten te hebben rijden we door naar de Midway Geyser Basin Trail. Alleen door de mist heeft het echt totaal geen nut. We besluiten nog maar wat door te rijden om ergens thee te kunnen drinken zodat we tegen 11.00/ 12.00 uur terug kunnen gaan. Die thee blijkt niets te worden maar we komen wel bij bij een zijweg een kudde Bisons aan het water tegen, prachtig beeld weer. Even wat foto’s maken ze even bekijken en het is alweer tijd om terug te gaan. We lopen de Midway Geyser Basin Trail nog een keer, waar helaas nu wel een bus met chinezen gestopt is. Het blijft wat lastig te zien maar langer rekken dan dit kunnen we niet. Vervolgens rijden we de Filehole lake drive, hier zie je de geisers en de warm waterbronnen vanaf de auto, en bussen zijn verboden! elke ronde om te rijden. Als laatste lopen we de Fountain paint pot trail. Een ietwat langere trail waar het ook rustig is. Je ziet hier wel iets minder mooie dingen dan we al gezien hebben maar toch de moeite waard. Nu gaan we door naar de Canyon waar we op zoek gaan naar een Lunch. Dit wordt een hotdog die je daar in een van de shops kunt kopen. Na die rustig gegeten te hebben checken we in in het hotel. We slapen voor 2 nachten in de Canyon Lodge een hotel dat 2 jaar oud is. Ook hier weer een queen bed maar deze is stukken groter, en de kamer zijn prachtig! wat een opluchting en wat zullen we vannacht goed slapen.

  We rijden voor de middag nog terug nar Norris Geyser Basin waar we ook alles aflopen, en echt dit mag niet gemist worden zo’n mooie uitgestrekte vlakte prachtig. Tegen 4 uur gaan we terug richting het hotel want ik ben kapot. Even een dutje doen alvorens we gaan eten. We eten deze keer bij Canyon Lodge M66 grill. Nu moeten we wel een uur wachten, maar we raken in gesprek met een ouder echtpaar die hier voor 3 dagen zijn dus de tijd is zo om. Het eten is goed maar helaas is het wegens onderbezetting de laatste avond dat ze open zijn. Ze zouden sowieso 1 oktober voor het seizoen sluiten maar nu is het een aantal dagen eerder.

  naar het reisschema

  Dag 20 Yellowstone Canyon Village

  Vandaag gaan we naar Mammoth hot Springs. We zijn al vroeg uit de veren en het ontbijt in de canyon vind ik niets dus hebben we een brunch in Mammoth Hot Springs gedaan.  Als we er aan komen tegen 10.00 uur zijn we heerlijk eenzaam en alleen. We lopen hier 1,5 uur rond, en wat is hier weer een stukje prachtige natuur. We kunnen onze ogen niet op! Mij doet het wel een beetje denken aan pamukale in Turkije alleen zonder de vervelde mensen die je iets proberen te verkopen. Hier kun je gewoon op je gemak rondkijken, en de bussen ontbreken nog heerlijk! Als we terug komen bij de auto zien we weer een prachtig spektakel tussen 3 mannetjes Elks om 1 vrouwtje, geweldig al dat geroep en geren, en ik zit mooi eerste rang uit het dak van de auto! Het is het seizoen om te paren en vandaar ook dat we het geluk hebben deze prachtige taferelen te mogen zien.
  We rijden nog even de berg op voor een auto rondje door de upper hot springs, wat overigens maar klein is maar we zijn er toch. Erna gaan we lekker eten alvorens we terug gaan richting Yellowstone. Op de terugweg zien we een off-road weg, de blacktail plateau drive, die moeten we natuurlijk even nemen. En het is echt een prachtige weg door open weilanden en door de bossen. In het bos krijgen we nog een prachtig spektakel van 2 Bisons die graag even lekker dichtbij de auto willen komen zodat we ze goed kunnen bestuderen, echt prachtig sta je dan met 3 auto’s naar die prachtige beesten te kijken. Wij zijn echt verliefd, wat zijn deze beesten mooi, maar dan ook echt mooi!
  We gaan terug richting hotel en eten tegen 4 uur al in de dining van de grand canyon, aangezien deze maar tot 5 open is. Helaas het droogste en vieste eten van de vakantie maar het is niet anders, morgen weer bewoonde wereld!

  Dag 21 Yellowstone, Cody

  Vandaag staat de route naar Cody op het programma, we rijden door de yellowstone canyon waar we de hele dag voor uitgetrokken hebben zodat we wat langs de rim kunnen wandelen. De eerste uitzichtpunten vallen wat tegen en bieden een preview op de waterval, maar zodra we bij nr 3 aankomen krijgen we een spectaculair uitzicht. Even moeten we vechten met de chinezen die toch vinden dat ze mij maar even aan de kant mogen waaien omdat ze een foto willen nemen. Nu denk je normaal laat ze maar, maar we zijn zo klaar met dit volk en ze leven echt in hun eigen wereld. Kijken niet op of om en vinden dat zo overal voor kunnen springen, nu dus echt niet meer. Ik ga mooi photobomben en echt niet aan de kant at ze maar op hun beurt wachten :D. Bij grand view point willen we de trail doen maar deze is helaas dicht, dan maar naar inspiration point, en je raadt het vast al, ook dicht grr…. Zo gaat de dag wel wat snel voorbij. We plannen dan om in elk geval uncle toms trail te lopen aan de andere kant van de rim, maar guess what, ook hier is alles dicht. Als we bij Artist point komen staat tekst en uitleg: in 2017 is het jaar van de grote renovaties en vandaar dat de gehele rim trail dicht is, gaat goed weg dicht wandelpaden afgezet balen! maarr dat maakt het uitzicht bij Artist point niet minder mooi op zowel de waterval als op de Canyon. We zien ook (sorry het punt moet ik schuldig blijven dat weet ik niet meer) van dichtbij de upper falls. Omdat je er zo dicht bij staat kun je ze er niet goed opkrijgen maar zie je wel heel goed welke hoeveelheid water er naar beneden stort, en dat is ook wonderbaarlijk en machtig mooi om te zien! We hebben genoten maar gaan nu toch al erg vroeg richting Cody maar het is niet anders.

  Gelukkig worden we nog flink verrast want de weg tussen fishing bridge en cody is misschien wel de mooiste weg van het park. De uitzichten, de bossen, de meren die we tegen komen echt geweldig. We stoppen dan nog vaak genoeg en tegen het einde plant ik mezelf maar eens lekker neer op het strand van lake yellowstone. Even staren in de verte en genieten van geen luxe maar de prachtige natuur die we cadeau krijgen.

  Uiteindelijk is het alsnog 4 uur voor we in Cody zijn en we eten vandaag de eerste keer Arby’s en gosh wat is dit lekker, malser en sappiger dan Mac Donalds, dit is onze nieuwe favoriet onder de fastfood ketens. We verblijven in het Cody hotel, en hebben zelfs een eigen balkon. Even bijkomen en dan gaan we lekker door Cody downtown waar we uiteindelijk bij het Schnitzelhuis eten. Even geen Amerikaans eten maar gewoon Europese kost, ook wel eens lekker!

  naar het reisschema

  Dag 22 Gilette

  Vandaag staat een lange rit op het programma, en we zijn er inmiddels achter dat ik dit niet zo goed verteer ook voorin heb ik nu last van wagenziekte, zal wel iets met de zwangerschap te maken hebben. We rijden daarom de snelste weg naar Gilette, maar wel nog door Bighorn Nat. Forest, wat trouwens een prachtig gebied is. Als ik de rit beter verteerde zouden we om gereden zijn om wat meer tijd in het bos door te brengen! We verblijven in het La Quinta inn & suites Gilette, en hotel dat nog geen jaar open is, en het is prachtig! Ik zoek altijd via de La Quinta site naar de nieuw geopende hotels en dan krijg je de sinds 2016 geopende hotels te zien, altijd handig want de ontbijten zijn er erg goed en de kamer van de !nieuwe! hotels zijn prachtig. Verder hebben we hier dan ook echt niets gedaan, alleen gerust en de rust gepakt om bij de komen van de afgelopen drukke dagen.

  naar het reisschema

  Dag 23 Rapid City

  Weer een, voor mij, monster rit. Al hebben we hier meer dan genoeg onderweg te doen dus valt het allemaal reuze mee. Als eerste stoppen we bij Devils tower, een prachtig natuurverschijnsel waar de indianen een prachtig “cowboy” verhaal bij verzonnen hebben. Ze zeggen dat ze ooit opgejaagd werden door beren en toen naar de top van deze tower geklommen zijn. De beren probeerden bij ze te komen maar redden het steeds niet en de verticale strepen in de tower zijn van de nagels van de beren waar ze steeds naar beneden gleden. We lopen een ronde om de tower heen, het is een klein half uurtje maar geeft je de kans om deze reusachtige berg van alle kanten te bekijken en hij is echt prachtig! daarnaast heb je een prachtig uitzicht over de valei halverwege de wandeling, wij kunnen ons wel voorstellen dat de indianen hier geleefd hebben.

  De volgende stop is Deadwood. De plaats heeft een roemruchte geschiedenis als goudzoekersplaats in het Wilde Westen, onder meer te zien in de serie Deadwood. Hier waren vroeger ook die cowboy schietgevechten. Het is helaas echt vertoeristischt en we vinden hier dan ook niets aan. Geen saloons niets meer. Elk gebouw is omgetoverd tot of ongelooflijk lelijke toeristen winkel of tot een hotel met casino. En daarbovenop zijn de meeste winkels gesloten en pas weer in mei open (off-season). We zijn dan ook alweer snel klaar ermee en vervolgen onze weg richting het hotel, dit is nog maar een klein stukje.

  We verblijven in het Holliday inn & express Rushmore South, wederom een hotel dat net geopend is en we verblijven hier 3 nachten, en echt ik kan het iedereen aanbevelen. Wat een GEWELDIG hotel! Vanavond eten we in de irisch pub in downtown Rapid City. We hebben beide zin in Pie dus dan is dit de uitgelezen mogelijkheid. We worden toch wel wat vergeten, refills komen niet en ga zo maar door dus de fooi laten we toch een beetje (tegen de principes in) achterwege, maar de service was gewoon slecht.

  naar het reisschema

  Dag 24 Rapid City

  Vandaag gaan we naar Badlands NP. Het is een park waarvan ik niet weet wat ik moet verwachten dus we laten ons verrassen. Het is een uurtje rijden vanaf raid city maar wel een lekker rustig park. Als eerste doen we de viewpoints. Tom vindt het prachtig ik kan het allemaal niet zo goed inschatten. Als je vervolgens door het park rijdt rij je door de prachtige badlands heen en zie je het van dichtbij, en echt dat is prachtig. Het is een park dat zo positief is meegevallen dat het een must-sed is als je er enigszins in de buurt bent (omrijden kan ook hoor is de moeite waard). We zien de nodige prairiedogs en bighornsheep in het gebied, en het kleurenpallet dat de bergen laten zien is prachtig. Er zijn ook opvallend kleurrijkere stukken dan anderen, blijkt dat daar eerst de zee was erna jungle en nu dit, echt mooi! We zijn hier wel de hele ochtend zoet en rijden erna richting subway voor een lunch. ’s Middags regent het echt flink en gaan we naar de Rushmore mall (wat niets voorstelt) en naar de bioscoop. Erna eten we bij Olive garden. Morgen staat voor Tom en mij een van de hoogtepunten op het programma dus we gaan op tijd slapen!

  Dag 25 Rapid City

  Vandaag is het zover, we gaan beren in overvloed zien want we gaan naar Bear Country USA. Dit is een drive thru wildpark. Je ziet er elks, berggeiten, wolven beren etc. Geweldig. Alle beesten in het Drive thru park hebben echt een gigantische ruimte en het is erg mooi voor ons ze eens van dichtbij te bekijken. Het valt ons wel op dat er erg veel beren zijn in verhouding tot de andere beesten, maar we vinden het wel echt geweldig. Op het einde is nog een kleine dierentuin met kleine dieren maar dit vinden we helemaal niets! de beestjes hebben super kleine hokken echt op het zielige af. Hoewel er baby beren zitten die wel weer de koning te rijk zijn met de ruimte die ze hebben maar we blijven ons afvragen zoveel beren in het park kan dat wel goed gaan. We houden er dus dubbele gevoelens aan over, super leuk om de beesten te zien maar ergens vragen we af wat het doel is van de beestjes hier, puur en alleen vermaak van de mensen?

  Hierna rijden we door naar Mount Rushmore. Lekker nationalistisch maar als we er dan toch zijn willen we ze ook even gezien hebben. We zijn er ook maar kort maar leuk om even gezien te hebben, meer kan ik er helaas ook niet over schrijven…

  SAMSUNG CSC


  Als laatste staat Custer State Park op de planning. Hier zijn 3 wegen die ontzettend hoog staan aangeschreven en die we ook echt willen rijden. We komen binnen via de Iron Mountain road. Het mooiste deel van de weg ligt buiten het park, je rijdt hier door drie hele smalle granieten tunnels waar maar net 1 auto doorheen kan. De smalste tunnel is net 4 meter breed. Als je door de tunnels heen kijkt, zie je in de verte de sculptuur van Mount Rushmore liggen. Behalve de tunnels kom je hier ook nog twee unieke bruggen tegen, de zogenaamde pigtail bridges. Dat zijn geheel uit hout gemaakte bruggen die in een bocht over de weg heendraaien, zodat over korte afstand een stuk hoogteverschil wordt overwonnen. De bruggen zijn speciaal voor dit landschap ontworpen. En echt de weg is indrukwekkend en erg leuk om de rijden. Niet alleen de tunnels en de bruggen maar ook gewoon de natuur eromheen en het schitterende kleurenpallet van de herfst. Na deze weg stoppen we bij het Visitors Center. Een relatief nieuw center waar je echt interactief leert over het gebied. We kijken ook de film die echt prachtig gemaakt is, top visitors center!! Hierna rijden we de wildlife loop om daarna the Needles Highway te rijden. De wildlife loop gaat voornamelijk door een heuvelachtig, open grasland. In dit gebied leven bijzonder veel dieren, vooral kort na zonsopgang en rondom zonsondergang heb je hier dan ook veel kans om bizons, herten, elanden, coyotes, ezels of prairiedogs te zien. We zien als eerste de ezels en de prairiedogs. De ezels twijfelen geen seconde en komen snel naar de auto voor een aai, en misschien wat eten maar dat vinden ze bij ons niet. Wij zijn absoluut tegen het voeren van wilde beesten! Na wat geknuffeld te hebben en de prairiedogs tussen de ezels gezien te hebben rijden we verder. Daar komen we 2 rennende bisons tegen. Ze moesten naar binnen maar dachten er toch anders over, leuk tafereel en zo zie je de beesten nog eens actief. Verder zien we niet veel bisons meer, hebben zich goed verstopt. Na deze rit rijden we door naar de Needles Highway. Het is een erg smalle weg door een prachtig bosgebied met veel ruige granieten rotsen, die als naalden de lucht in lijken te steken. Vandaar de naam. In het begin is er maar nauwelijks gelegenheid om te stoppen, er zijn vrijwel geen pullouts. Maar even verder liggen er diverse parkeerplaatsen, zodat je de auto even aan de kant kunt zetten om de mooie omgeving goed te kunnen bekijken. Een van de meest opvallende rotsformaties is Needles Eye, die zo is genoemd vanwege de opvallende smalle opening die door de kracht van de wind, de vorst en de dooi is gevormd. Net als bij de Iron Mountain Road passeer je diverse smalle tunnels, de smalste tunnel aan de Needles Highway is slechts 2.54 meter breed. Omdat het verkeer vanuit beide richtingen van de tunnel gebruik mag maken, moet je voordat je de tunnel inrijdt goed kijken of er geen tegenliggers aankomen. Direct voorbij deze extreem smalle tunnel kom je bij het pitoreske, door kleine rotsen omgeven Sylvan Lake. En ook deze route is prachtig!! niet te missen. De prachtige rotsformaties en dan ook nog het pittoreske Sylvan Lake. Ik had hier graag op gekanood maar doordat het off-season is is helaas alles gesloten. Dan maar een stukje om sylvan lake heen voordat we verder rijden. We pakken weer de Million Dollar Highway terug, gewoon omdat het kan! Je hebt in het park nog de mogelijkheid om door te gaan naar windave NP, hier hadden wij vandaag geen tijd meer voor, heel misschien morgen nog.

  naar het reisschema

  Dag 26 Cheyenne

  Vandaag weer een verbindingsroute naar Cheyenne. We slapen wat uit en omdat de rit me waarschijnlijk toch zwaar zal vallen besluiten we gewoon rechtstreeks te rijden en niet meer naar Windcave NP te gaan. Wel stoppen we nog even kort bij Scottsbluff NM, maar wij vinden dit niets voorstellen. Het is letterlijk een oude wagen met nep koeien ervoor en dit voor een rots om de oregon trail te symboliseren, in 5 min zijn we dan ook weer weg. In Cheyenne liggen we direct naast de Applebees en tegenover een mall. Hier brengen we dan ook wel 15 minuten door (zo veel is er nog in deze mall) buiten is een caravan verkoper en staan super veel van die grote amerikaanse caravans uitgestald. Je snapt natuurlijk wij willen een caravan “kopen” en vragen hoe het in z’n werk gaat als je niet in de USA woont en kijken lustig in alle caravans. Geweldig die dingen een eigen open haard, bioscoop stoelen met voetenbank die uitklapt, keuken met kookeiland, aparte slaapkamer echt luxe en die kostte 97.000 dollar. Viel ons eigenlijk mee voor dit echte huis op wielen, maar wij denken nog even erover na ;-). We gaan lekker eten bij Applebees en erna nog een avondje naar de bioscoop. We gaan naar Amerikan Maid, lekker fout maar ook wel heel grappig en gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Morgen door naar denver waar onze laatste volledige dag aanbreekt, het is toch wel snel gegaan die 4 weken.

  naar het reisschema

  Dag 27 Denver

  We vertrekken tegen 10 uur richting Denver. In eerste instantie willen we nog naar Boulder om een mall te bezoeken maar dit is wel flink omrijden dus dit laten we. We gaan naar de Colorado mills mall in Denver. Ofja dat wilden we, maar zoals ons al vaker gebeurd is, de gehele mall is gesloten wegens renovatie. We kunnen er gelukkig om lachen. Dan maar lunchen bij applebees waar we zo’n appetizer plate nemen. Hierna gaan we nog even door naar het Home 2 suites van Hilton want we hebben nog steeds niet onze nacht die we gerestitueerd zouden krijgen terug. Vanuit hier rijden we naar het hotel waar we rustig de tijd nemen om de koffers in te ruimen etc. We verblijven in La Quinta inn & suites Denver Englewood Tech center. Wat een tegenvaller, het hotel zou gerenoveerd zijn maar dit is het absoluut niet! alleen de lobby. Bedden hebben kuilen kamers zijn gehorig, gaten in de gordijnen bah bah bah. Tegen de avond gaan we naar de Walmart want ik wil graag bakjes kellogs halen voor in het vliegtuig. Erna Panda Express en op tijd terug naar het hotel want we moeten online inchecken en we willen niet te ver achteraan in het vliegtuig aangezien we maar 1,5 uur overstaptijd hebben in Londen. Maar alles is gelukt en we zitten nog mooi in het eerste deel van het vliegtuig.

  naar het reisschema

  Dag 28 naar huis

  Na een slechte nacht op een kamer waar de airco niet werkt, waar we recht boven een bouwplaats liggen waar ook nachts gewerkt wordt en mijn buik geen steun vindt in de kuilen in het bed ben ik klaar voor het ontbijt en om te gaan! Tom heeft wat meer moeite ermee als ik. Ik vind het mooi geweest en verheug me ook enorm om weer thuis te zijn bij onze nijn, ons huis en de papa’s en mama’s en zeker op de echo van aankomende maandag! Vandaag gaan we nog naar de cherry creek shopping center waar ik nog een beetje bij Victoria Secret zal kopen en we gaan lunchen bij California Pizza Kitchen, goede afsluiter denk ik zo! Tegen 4 uur zullen we richting vliegveld gaan en de auto inleveren en dan zit het avontuur er echt op.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *