Florida | November 2018

Florida | November 2018

Miami, Sarasota, Naples, Key West, Islamorada

Het reisschema

We zijn er weer! En wat voor een vakantie dit jaar. Eentje met een baby van 7 maanden erbij… Nu hebben we een vrij gemakkelijke baby maar we zijn benieuwd hoe het ons gaat bevallen. Het was in elk geval een flink gesjouw.
In principe geven wij de voorkeur aan het westen, maar voor de eerste keer vonden wij 2 weken en 10 uur vliegen en flink wat meer rust dan in het westen meer dan genoeg voor Riff.

Dag 1 t/m 3 Miami

We vliegen met TUI vanaf Brussel naar Miami. We hebben in Brussel in het van der Valk geslapen zodat wij niet zoveel hoefde te reizen, maar uitgerekend vannacht besloot Riff vanaf 01.30 niet meer te willen slapen. Uiteindelijk hebben we na heel wat rondjes in de draagzak over de gang allemaal nog van 04.00 tot 05.00 geslapen.
De vlucht verloopt eigenlijk zonder problemen, een flesje bij het opstijgen en dalen en verder in het normale ritme. Ik heb een draagdoek geleend en daar slaapt Riff in. Hij ligt er dan lekker schuin in en ik heb toch mijn handen vrij, ideaal. Na 8 uur vliegen heeft Riff even een moeilijk momentje omdat hij zijn slaap niet kan vinden maar wel doodmoe is, maar dat valt goed op te vangen met aandacht van medepassagiers en filmpjes.
Eenmaal in Miami is het nog even een gesjouw alle bagage mee te krijgen (lees 2 grote koffers, een reisbedje, de handbagage en een stokke prampack waar de kinderwagen en maxicosi met maxicosi base inzitten, dus wat ook nog eens super zwaar is). Maar we redden het, met Riff slapend in de draagzak.


We huren een auto zoals altijd bij Alamo. Hier zijn wij gewoonweg super tevreden over, alle verzekeringen zitten erbij, kilometers inclusief en altijd genoeg keuze. Tom heeft een reuze auto geboekt, wat ik overigens natuurlijk ronduit belachelijk vindt.. Maargoed dat is dan zo ongeveer het enige waar ik 0.0 over te zeggen heb. Het wordt een ford expedition, laatst nieuwe model en ruimte in overvloed. En het handigste van alles, er is genoeg ruimte om met gemak tussen de stoelen door naar achter te klimmen als Riff onrustig is.

We verblijven in het Grand Beach Hotel Bal Harbor. Het is echt een prachtig hotel. Het ligt aan een binnenrivier direct op bal harbor island, 1 blok van de bal harbor shops af. Die we overigens niet bezoeken aangezien we het toch niet kunnen betalen :). Maar het ligt ook 2 blokken van het strand af, dat is natuurlijk heel positief.
De eerste dag is ver ten einde als we in het hotel zijn. We gaan lekker eten bij chilli’s en vliegen nog eventjes snell door de Wallmart voor het hoognodige alvorens we gaan slapen. We hebben het eigen campingbedje van Riff meegenomen (aeromoov) zodat hij toch iets herkenbaars heeft van zichzelf dat ook zijn vaste plekje is de gehele vakantie, en het werkt hij is meteen vertrokken nadat we hem erin leggen.
Riff meldt zich uiteindelijk om 05.15, echter bleek uitgerekend die nacht de klok een uur terug te gaan dus word het 4.15. Hij krijgt een flesje en slaapt erna nog tot 05.30. We maken ons klaar en gaan lekker onder naar de lobby en buiten genieten van het hotel. Het ontbijt is inbegrepen en dit is pas om 07.00 uur. We hebben veel slechte dingen over het ontbijt gelezen maar daar kunnen wij niets over zeggen. Het is niet veel maar ook weer niet te weinig. Gewoon een ontbijt in de reeks van de la Quinta hotels.

Tegen 07.30 gaan we een lekkere strandwandeling maken. Zodra Riff de zee hoort is hij vertrokken en slaapt hij heerlijk in de draagzak, genieten dit!!
‘S ochtends doen we het verder rustig aan en zwemmen we wat. We zijn allemaal nog hartstikke moet van de vlucht dus doen we een middagdutje. Tegen de namiddag gaan we naar de Aventura Mall. Wat is deze groot geworden, en dat vinden we niet per sé positief. We vinden echt de weg niet en het is zo groot dat je er wel een hele dag in kwijt kunt. We eten uiteindelijk bij de Cheesecake factory. En echt jongens wat heb ik daar lekker gegeten. De thai coconut lime chicken, echt een aanrader! Als toetje nemen we 2 cheesecakes mee naar huis, en we betalen er even schaamteloos $18,- voor. (normaal zijn we niet zo op het geld, maar komop $9 voor een stukje cheesecake…. het is dat ze zo lekker zijn)

Op dag 3 hebben we Riff al zo goed als in het Ritme, hij is nog aan de vroege kant wakker, maar wij zijn eerder dan hem wakker dus dat is geen probleem. Vandaag gaan we lekker met de auto naar Ocean Drive. Tom heeft flink gezocht, en de goedkoopste parkeerplaats is $2,- per uur en ligt: 200 7th street , Miami Beach, FL 33139. Dit is aan het begin van Ocean Drive. We wandelen eigenlijk de gehele ochtend en lunchen op Lincoln road. Na de Lunch gaan we terug naar het hotel en zwemmen we nog eventjes voordat Riff naar bed gaat. Erna gaan we uitgebreid naar de Wallmart, Riffie krijgt nog wat speelgoed en we hallen de verdere babyspullen die nodig zijn. en we eten bij Fridays. Dit was voorheen een TGI Fridays maar het TGI is verdwenen. De kaart is geweldig en het eten is overigens heerlijk! (14891 Biscayne Blvd North Miami Beach)
Het is half 8, riff is doodmoe en kan zijn slaap niet vinden. Uiteindelijk vertrekken we met doggybag naar de kamer, en Riff valt de seconde dat we buiten het restaurant zijn in slaap. Maar dat geeft niet hadden we zelf beter moeten plannen en zeker wat minder lang door de Wallmart moeten slenteren.

Dag 4 t/m 6 Sarasota

Vandaag vertrekken we naar Sarasota. Eerst gaan we beide nog wat sporten. Tom gaat fitnessen en Riff en ik gaan lekker over de beachwalk rennen. Haast niet te doen overigens met een kinderwagen met stukken over het mulle zand. Het is dan ook verre van een snelle run maar de omgeving is prachtig.

Voor we naar Sarasota gaan, stoppen we bij Sawgrass Mills. Een super grote outlet waar we de laatste keer ook geweest zijn, toen we ar nog flink wat in aanbouw. We lopen hier 2,5 uurtjes rond alvorens  we de auto ingaan. Dat komt goed uit want dat is gelijktijdig met de bedtijd van Riff, die slaapt dus een groot deel van de rit naar Sarasota. Erna bieden het nieuwe speeltje en de iPad de oplossing voor tijdverdrijf.

In sarasota verblijven we in het Zota Beach resort, echt prachtig mooi!. We krijgen een kamer met ocean view, en ze brengen ook nog speciaal voor ons een magnetron om de flesjes van Riff te kunnen opwarmen. Hoe perfect. Omdat het een lange dag is geweest, en we geleerd hebben van gisteravond besluiten we maar gebruik te maken van Roomservice. De betere oplossing voor iedereen want Riffie slaapt ondertussen lekker, jammer dat het eten wat minder smaakte.

Op dag 5 gaan we ontbijten bij Denny’s, en yes ze hebben mijn favoriete ontbijt nog. Dat is een heerlijk goed begin en we hebben er een stukje voor moeten rijden, maar het was het waard. Verder blijven we lekker lang in het hotel. We gaan ‘s ochtends zwemmen en naar het strand, Riff is helemaal in zijn element! We hebben een super fijn bedje van Aeromoov, wat we meenemen naar het zwembad. We gebruiken het als box om te spelen en later ook voor Riff om in te slapen. Wat een heerlijk hotel is dit toch, we kunnen echt iedereen dit aanraden! We brengen in de namiddag een bezoekje aan Mall at University town center. Een erg mooie en rustige Mall. Een stuk kleiner dan Miami maar wel veel overzichtelijker. We brengen een stuk cheesecake mee voor de avond, en rijden dan door naar de applebees waar Riff zich als een model kind gedraagt :).

Dag 6 begint met een heerlijk ontbijt in het hotel (wat overigens nieteens extreem duur is) en erna maken we een strandwandeling. Op de website waar we informatie bekijken over de red tide staat dat het low is. We maakten ons hier initieel wel zorgen om, maar low stelt gewoonweg niets voor. We zijn tijdens onze wandeling (die toch wel een aardig stuk heen en terug was) 3 dode vissen tegengekomen. Het is helaas erg slecht voor het toerisme want het was er wel heel rustig, en ook gewoon zonde voor de natuur. Maar laat je niet tegenhouden door een ranking low, want daar kun je prima mee verblijven. We merken er echt niets van. Na de strandwandeling gaan we nog even lekker zwemmen. Riff heeft niet geheel zijn dag, dus besluiten we al snel terug te gaan naar de kamer. Daar doet hij dan in alle rust een tukkie en wij spelen kolonisten. ‘s middags brengen we een bezoek aan Anna Maria Island. Alleen zijn daar de gevolgen van Hurricane Irma te zien, en is de pier volledig verdwenen helaas. We eten een ijsje, waarvan ik sorbet pak en Riff een paar hapjes laat proeven. Dat kind eet alles :|.

Erna rijden we door naar st. Armands Circle. Hier kijken we wat rond alvorens we bij de shore eten. Wat overigens echt een super leuk restaurant is met super goed eten. Morgen gaan we helaas al door naar Naples. We waren graag nog wat langer in Sarasota gebleven.

dag 7 t/m 9 Naples

Vandaag vertrekken we naar Naples, maar voordat we daar aankomen hebben we nog genoeg op de planning staan.
Als eerste gaan we naar Siesta Key. Hier ontbijten we bij another broken egg café. Erg lekker, een leuke locatie. Erna lopen we door richting het strand. Het is niet voor niets nummer 1 beste strand. Het is echt super wit zand, en super zacht. Heerlijk genieten.
We blijven niet te lang aangezien we nog meer op de planning hebben staan. De volgende stop is Myakka River State Park. Echt een prachtige oase, niet overslaan als je in Sarasota bent. Je betaald $6,- entree voor een auto en je kunt er heerlijk door heen rijden. Er ligt een 7 mijl lange scenic view, en we stoppen als eerste bij de Canopy Walk en Nature trail. De Canopy walk is een wandeling van pak en beet 15 meter over de boomtoppen heen, en erna kun je een uitkijktoren beklimmen wat je een prachtig uitzicht over het hele park geeft. Leuk om een keer gedaan te hebben maar die boomtoppen wandeling stelt natuurlijk niet veel voor. We lopen erna aansluitend de nature trail. echt een prachtige wandeling waar 45 minuten voor staat uitgeschreven. We doen er inclusief de Canopy walk + een pauze om Riff zijn boterham te laten eten en een pauze voor een fotoshoot van ons aapje een klein uurtje over. Super makkelijk te bewandelen, kan zelfs met kinderwagen en het is er echt prachtig. Het brengt je langs prachtige wateren en vergezichten van natuur af, heerlijk.
Daarna rijden we door naar de Bird watchman trail. Dit is een 250 meter lange boardwalk waar je over een landschap vogels kunt spotten (wel je verrekijker meebrengen). Helaas hebben wij die niet dus zijn we weer vrij snel terug bij de auto.

Inmiddels is het tijd voor het middagdutje van Riff, en rijden wij richting Miromar Outlets, net boven Naples. Het is een kleine 2 uur rijden en ligt op weg naar het hotel. Riff slaapt van A-Z, dus helemaal perfect. Erna lopen we heerlijk rond in de outlet en drinken we Starbucks. We zijn hier al een aantal keer geweest, maar blijven het fijn vinden. We scoren 2 paar vans voor Riff en het kost echt geen drol, $20,- voor 2 paar. Wel in 2 verschillende maten, verschillende kleuren en natuurlijk op de groei zodat hij ze aan kan als hij ze nodig heeft.
Het is al 5 uur als we in het hotel aankomen, we verblijven in het Naples Grande Beach Resort.  We hadden gezegd dat 5 uur de uiterlijke tijd was om naar een restaurant te gaan met Riff, en dat redden we nooit meer met opfrissen en al. We liggen op 500 meter van de waterside shops af, en lopen daarnaartoe. Daar halen we ons heerlijk 2 pizza’s van Californa Pizza Kitchen die we op de kamer onder het genot van the big bang theorie opeten, met Riffje in het midden, want die heeft tijdens de wandeling in de draagzak geslapen en wilt nu dus niet naar bed.

Op dag 8 beginnen we met een ontbijt alweer bij another broken egg cafe. Deze keer in Naples natuurlijk. Het ligt redelijk in de buurt van het hotel en het smaakt weer heel goed. Riff gedraagt zich voorbeeldig. Ik geef hem een rietje met water en meneer weet zowaar meteen wat hij ermee aanmoet.
Erna gaan we lekker naar het hotel voor een dutje, en daarna gaan we zwemmen. Het is een familiehotel dus ook een super leuk zwembad, verwarmd en Riff amuseert zich goed. Als we heel eerlijk zijn, we vinden het hotel prachtig maar voor ons is het toch iets te grootschalig. Hoewel we vaker in grote hotels verblijven, en het ook een prachtig hotel is voelt het hier heel onpersoonlijk, en dat missen we toch wel.

Na het dutje van Riff rijden we naar de Coconut Point Mall in Bonita Springs. Deze mall ligt tegenover ons oude hotel, en hier heb ik voor het eerst ooit California Pizza Kitchen gegeten. (wat een herinneringen ;-)) Hier winkelen we nog wat, maar het is gigantisch druk (zaterdag) en we zien verder niet veel kleding. We gingen eigenlijk heel specifiek voor de fit2run maar die ziet meer uit als een outlet dus we kopen er niets. Erna rijden we door naar Chili’s waar we heerlijk laat gaan lunchen/avondeten. Ik eet spareribs, waarvan Riff in een onbewaakt moment ook een rib weet te pakken en heel goed snapt wat ermee moet gebeuren…. En erna tot overmaat van ramp zijn handen afveegt aan mijn witte rok, fijn die kinderen.
Erna gaan we minigolven. Hier heb ik de laatste keer dat we er waren Tom flink ingemaakt. Dat lukt mij deze keer helaas niet. Met Riff in de draagzak is dat toch iets lastiger spelen. Uiteindelijk wint Tom met 2 slagen minder, maar het maakt het er niet minder leuk om. Op de terugweg gaan we even naar de Walmart waar we Twix ijsjes meenemen voor de avond.

Dag 9 starten we met een ontbijt bij de Ihop. De laatste keer dat ik dit gehad had was het eerste jaar op Key West, en ik hoopte dat ik het nu lekkerder vond, maar dat was niet het geval. Het eten is prima maar voor dezelfde prijs eet ik bij Denny’s en dat vind ik echt veel lekkerder. Erna gaan we lekker terug naar het hotel. Riff begint wat slaapproblemen te krijgen en het moment dat hij zijn slaapzak aankrijg wordt het drama. Wat ik mij overigens kan voorstellen want een kamer waar je op speelt eet en dan ook nog eens op slaapt is natuurlijk niet te volgen voor het mannetje. Dan maar zwemmen en rekken tot aan de boterham. Uiteindelijk wordt het om 11 uur lunch voor Riff en dan een flink slaapje. Wij spelen ondertussen de kolonisten van de Catan, waar ik overduidelijk win ;-).
Erna gaan we naar Coastland center mall. Deze hebben we 3 jaar geleden per toeval ontdekt omdat we een cheesecake factory zaten en we vonden het toen een prima mall. Als eerste eten we bij de Cheesecake Factory. Ik eet weer mijn thai coconut time chicken en Tom de shepers pie, we blijven gewoontedieren. Erna gaan we lekker richting de mall, waar ik mijn voeten laat doen en mijn nagel die ik verloren en even laat bijwerken. Tom en Riff wandelen ondertussen wat rond. (heerijk even vrij voor mama :)). Erna wandelen we samen nog rond door de mall. Waar we super mega coole Disney vans voor Riff kopen. Op de terugweg nemen we nog een cheesecake mee alvorens we terug gaan naar het hotel om daar samen de dag af te sluiten en de koffers in te pakken. Want reizen met een kind moeten we nog even leren, want wat zijn we al veel spullen kwijt geraakt :|.

Dag 10 t/m 12 Key West

uiteindelijk zijn we nog pas om 9 uur weg uit het hotel. We hebben vandaag een flinke rit voor de boek richting Key West. Als eerste rijden we door de everglades richting homestead. Hier gaan we de Everglades NP in. Voordat we dit doen maken we een stop bij Robert is Here. Je kunt er milkshakes en smoothies krijgen, echt overheerlijk. Tom pakt een milkshake, (die natuurlijk echt het lekkerste is) en ik een smoothie. Deze worden nl. met niets anders dan fruit en ijsklontjes gemaakt en mag Riff dus ook hebben.


Erna rijden we door naar de everglades waar Riff zijn eerste Junior Ranger badge ontvangt (We nemen de programmaboekjes ook mee, kan die deze nog lekker doen als hij oud genoeg is). Zelf doen we een tweetal wandelingen. We doen de Anhinga trail en een de eerst volgende wandeling op de mainroad hierna (sorry naam vergeten) de eerste is een kleine kilometer in totaal en de tweede is 250 meter. Beetje jammer dat iedereen zegt dat de krokodillen niet de missen vallen maar dat we er nog steeds geen gezien hebben. Overigens zijn die 2 trails wel prachtige trails langs het water af, dus genieten is het wel. Erna rijden we door naar de Florida Keys Outlet Marketplace. Hier kom je letterlijk langs, en we gaan alleen voor de nike clearance store. Beide kopen we een paar schoenen, en ik 2 paar sporttops die echt goedkoop zijn. Ik hardloopschoenen die ik graag wil testen, en door $40,- kan ik mij geen bult vallen (normaal $150,-) en Tom een paar casual schoenen.
Erna vervolgen we onze lange weg richting Key West, nog maar 2.5 uur te gaan en we hebben een auto voor ons die 35 rijdt overal waar 55 gereden mag worden, werkt erg op de zenuwen kan ik je vertellen :|. Een uur voor Key west stoppen we om te tanken en Riff wat eten te geven en even eruit te laten. Erna krijgen we hem gelukkig in slaap voor het laatste deel van de rit. Hij doet het echt heel goed tot nu toe. Laat zich overal mee naar toe nemen en je hoort hem zelden mopperen, gelukkig.

We verblijven in The Perry. Het ligt 1 mijl voor het hoofdeiland in de haven. Het hotel is echt Prachtig en de Sfeer heerlijk relaxed!!! een aanrader voor iedereen. Het ligt aan de haven, en prijs kwaliteit is echt goed. Ze hebben elk uur een shuttle naar downtown dus de auto hoef je ook niet te pakken. Kamers zijn prachtig en de uitzichten vanaf de balkons ook.
Doordat Riff nog in de auto geslapen heeft kunnen we nu nog in het hotel eten. Ik eet stonecrab. We hebben ons laten vertellen dat dit het seizoen ervoor was. Je krijgt het geserveerd in een kom met ijs en de buitenkant is al opengemaakt waardoor je het zo kunt leeg lepelen. Ik vind het heerlijk. Tom heeft Fish en Chips die ook erg goed zijn! Erna nog even de dag afdouchen waarna Riff om half 9 heerlijk in mijn armen in slaap valt.

Op dag 11 slapen we allemaal lekker uit tot 7.45 uur. Erna klaarmaken en lekker voor een ontbijtje naar de Denny’s. We zijn opgestaan met donkere regenwolken en onze eerste regen van de vakantie, maar dit zou vanmiddag weer weg zijn. Als we terug komen dan de Denny’s is het toch tijd voor Riff z’n dutje en erna gaan we lekker naar het zwembad. Hier blijven we heerlijk de hele middag tot Riff weer gaat slapen. Ondertussen maken wij ons klaar. Ons hotel biedt een Shuttle service naar downtown Key West. Om 15.00 uur hebben we de shuttle en lopen we meteen de haven downtown in. Hier eten we bij de fishcompany. De prijzen zijn echt torenhoog, en het eten vonden we niet echt goed, zeker niet voor deze prijzen. Dan hadden we toch liever voor hetzelfde geld goed in het hotel gegeten, maarja niets aan te doen. We lopen erna verder over key west en genieten van de zonsondergang. Nadat dit geweest is lopen we nog over Malory Square en een stukje Duval Street alvorens we om 6.30 de shuttle terug nemen naar het hotel. Hier zitten we nog even bij het vuur waar Riff de laatste fles krijgt alvorens we naar boven gaan.

Op dag 12 gaan we toch maar weer voor een ontbijt bij Denny’s. Het bevalt ons toch wel goed en is die zo super duur, win-win. Erna gaan we terug naar het hotel en genieten we nog heerlijk van het zwembad en Riffie. We lunchen in het hotel. Zitten heerlijk alleen aan de zijkant en kijken uit over de haven, echt heerlijk! We eten een PO-Boy. Dit is een broodje met gefrituurde garnaal, echt een aanrader. Riff krijgt zijn eigen beker met een rietje en is helemaal trots. We zitten hier heerlijk 1,5 uur en horen hem totaal niet.

Erna nog even met het thuisfront bellen en dan gaat meneer slapen. Na het dutje besluiten we toch nog maar even te gaan zwemmen. Tom en ik hebben het toch wel fris maar onze waterrat is niet bij het zwembad weg te krijgen. Tegen de avond rijden we zelf naar Duval Street waar we nog even zeer toeristisch naar southernmost point lopen en een ijsje eten bij Kilwins chocolate fudge and icecream. Echt zooooo lekker! Erna lopen weer rustig terug naar de auto en ontdekken nog een plekje waar wij absoluut zouden zijn gaan eten. Geen druk tourisme geen luide muziek, gewoon een heerlijk romantische sfeer, maar het valt ons op dat alleen veelal locals hier zitten en dit blijkbaar weten, maar het spreekt ons erg aan. Het heet Duval Square en ligt een blok achter duvalstreet.

Op dag 12 gaan we toch maar weer voor een ontbijt bij Denny’s. Het bevalt ons toch wel goed en is die zo super duur, win-win. Erna gaan we terug naar het hotel en genieten we nog heerlijk van het zwembad en Riffie. We lunchen in het hotel. Zitten heerlijk alleen aan de zijkant en kijken uit over de haven, echt heerlijk! We eten een PO-Boy. Dit is een broodje met gefrituurde garnaal, echt een aanrader. Riff krijgt zijn eigen beker met een rietje en is helemaal trots. We zitten hier heerlijk 1,5 uur en horen hem totaal niet. Erna nog even met het thuisfront bellen en dan gaat meneer slapen. Na het dutje besluiten we toch nog maar even te gaan zwemmen. Tom en ik hebben het toch wel fris maar onze waterrat is niet bij het zwembad weg te krijgen. Tegen de avond rijden we zelf naar Duval Street waar we nog even zeer toeristisch naar southernmost point lopen en een ijsje eten bij Kilwins chocolate fudge and icecream. Echt zooooo lekker! Erna lopen weer rustig terug naar de auto en ontdekken nog een plekje waar wij absoluut zouden zijn gaan eten. Geen druk tourisme geen luide muziek, gewoon een heerlijk romantische sfeer, maar het valt ons op dat alleen veelal locals hier zitten en dit blijkbaar weten, maar het spreekt ons erg aan. Het heet Duval Square en ligt een blok achter duvalstreet.

Dag 13 t/m 15 Islamorada

De laatste plek van de vakantie breekt aan, het is super snel voorbij gegaan en dat geeft ons een dubbel gevoel, maargoed daarover later meer.
Vandaag halen we ontbijt bij Dunkin Donuts en zijn we om 8 uur op pad vanaf Key West. We gaan naar Bahaia Honda State Park, hier hebben we gepland wel even te verblijven. Helaas blijkt 3/4e van het park, en ook de mangroves dicht te zijn vanwege de schade van de orkaan. Dat werd ons niet helemaal erbij verteld, dus het park stelt helaas geen drol voor en we zijn al snel weer weg.


Tom heeft een prachtige lunchspot gevonden, en we rijden daar maar naar toe. We eten bij Morada Bay die heerlijk direct aan het water ligt met stoeltjes op het strand. Echt een toplocatie. Het eten is er ook prima! Niet super super lekker maar echt wel goed genoeg en beter dan hetgeen wat we op Key West gehad hebben.


Erna rijden we naar het hotel, het is pas 13.00 uur en we wagen een vroeg check in. Dat kan gelukkig. We verblijven in het Amaracay Resort, en we vinden het prachtig. Weer een boetiek hotel en de sfeer is er heerlijk. We gaan genieten aan het zwembad en Riffje slaapt als hij moe is heerlijk op mijn arm. Erna doen we een rondje Publix, want we hebben nog een aantal dingetjes nodig. ‘S avonds eten we in het hotel. Het hotel heeft een burgerrestaurant en het is echt heerlijk!

Dag 14 begint zeer koud, het is 17 graden als we gaan ontbijten. beetje jammer. Na het ontbijt gaat Riff slapen en is het voor ons tijd om de boel in te pakken. Helaas blijft het de hele ochtend te koud om te zwemmen dus we vermaken ons verder op de kamer. Na het middagdutje van Riff gaan we naar buiten. Het is nog steeds aan de frisse kant, maar we kunnen de kleine man de laatste dag zwembad toch niet weerhouden. Dus we trotseren de kou en gaan toch maar zwemmen met de kleine man. Verder doen we vandaag niet veel meer dan inpakken en genieten. We eten vanavond ter afsluiting bij Ciaou Hound, dat is het restaurant bij het zusterhotel de postcard inn. Echt het beste eten van de vakantie. Een heerlijke italiaan, een aanrader om naar toe te gaan 🙂

Dag 15 zijn we allemaal vroeg uit de veren. We ontbijten voor de laatste keer bij Denny’s, en gaan kort nog shoppen bij de dadeland mall. Erna is het al tijd om naar het vliegveld te gaan. We hebben 20 minuutjes vertraging maar dat is het ook. De persoon die naast ons zit wordt weg gehaald zodat we wat meer ruimte hebben met Riff. Dat komt heel goed uit want meneer heeft het voor het opstijgen op de heupen, hij wilt alleen spelen. Uiteindelijk wordt het een lange vlucht, een hele lange 😐 Niet zozeer omdat Riff vervelend is, maar wel omdat hij niet wilt slapen en je hem dus live entertainment moet bieden en hem in de gaten moet houden. Op de 9 uur durende vlucht kan ik nipt een 1.35 uur durende film afkijken. Maar, we mogen niet klagen we hadden een geldige vakantie.

2 Reacties

 1. 01/01/2020 / 23:28

  I’m not sure where you are getting your information, however great
  topic. I needs to spend a while studying much more or figuring out more.
  Thanks for excellent information I was in search of this info for my
  mission.

  • 04/10/2021 / 18:57

   thank you so much. We always do our research before we travel, and everyting in the blog is what we actually did by ourself 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *