Disneyland Parijs| December 2021

Afgelopen december vertrokken we voor 4 dagen naar Centerparcs Village Nature en Disney.
We hebben via de Disney-site zelf een goede aanbieding gevonden voor 4 dagen Centerparcs met 2 dagen Disney voor beide parken.

Op 15 december zijn we al vroeg in de ochtend vertrokken. We wilden graag nog lekker van centerparcs genieten. Uiteindelijk kregen we veel file onderweg. Er was een vrachtwagen gekanteld en de hele snelweg was dicht. Achter ons reed iedereen door de berm de berg af naar de naastgelegen landweg. Na 30 minuten staan twijfelen en dubben hebben wij ook achteruit gezet (bij ons was de heuvel echt te stijl). Ik ben maar eens uitgestapt en heb wat auto’s ertussenuit geregeld die ook via de berm omlaag gingen zodat we achteruit konden en tussen de vrachtwagens door. Achteraf de beste keuze want na 2 km gereden te hebben zagen we de vrachtwagen liggen en vooral heel erg weinig gebeuren.
Aangekomen in Centerparcs konden we nog niet in het huisje. Dit zijn automatische systemen en de sloten gaan echt pas om 15 uur open. Wel mogen we de hele dag gebruik maken van het park. Dus na het parkeren van de auto in de buurt van het huisje zijn we met onze zwemtas nog de disneytickets gaan ophalen en vertrokken naar het zwembad.
Voor Riff geweldig die is begonnen met zwemlessen dus wilde graag alle moves showen!
Het was een prachtig uitgebreid zwembad met veel glijbanen en een groot verwarmd buitenzwembad. Er was een heel groot playhouse maar daar was Riff net een tikje te klein voor. Mocht de pret niet drukken het golfslagbad waar hij het water in kon rennen vond hij het leukste!
Na 1.5 uur gezwommen te hebben, hebben we ons aangekleed en konden we naar het huisje. Ondertussen zochten we bij de restaurants wat avondeten. Maar dat was nog niet zo eenvoudig met onze allergieën.

“Even” alle spullen uitpakken. Van tevoren heb ik het een en ander uitgezocht op allergieën en er was aangegeven dat overal de mogelijkheden waren tot melk en glutenvrij eten. Maar inmiddels geleerd om zeker voor onszelf te zorgen. Dus voor Riff hebben we brood, verschillend beleg en zoetigheid bij ons.
‘s Avonds eten we bij Vapiano’s. Jeetje wat was dit slecht. We zijn kritische mensen, maar kunnen ons al snel tevreden stellen met 1 lekker gerecht. Voor mij was er vrijwel geen keuze en kwam het uit op een salade met kip. Kun je weinig fout aan doen zou je denken, maar helaas hij zwom in de balsamico azijn. Uiteindelijk heb ik de kip en de pijnboompitjes ertussenuit gevist want de rest was echt azijnig. Voor Riff was er echt niets, en naar heel veel discussie en tobben werd het een knoflookbrood. Ook dit was helaas (misschien gelukkig voor ons in verband met de allergie) smakeloos. Hetzelfde gold voor de pizza van Tom. Nu is dit het minste want veel kun je er niet fout aan doen, maar het was zeker niet de pizza waarvan we zeggen woww die willen we nu nog eens. Kaliber diepvriespizza.

Gelukkig lag er een supermarkt waar we nog wat lekkers gehaald hebben. Deze hadden wel keuze uit gluten en vegan spulletjes, dat was wel heel fijn! We vonden in de hoek ook verwarmde maaltijden zoals kippenbout etc. Als we de andere dagen geen restaurant vinden dan gaan we dit 100% nog halen want het zag er goed uit.

Dag 2 en 3 – Disneyland (donderdag en vrijdag)

We verblijven in centerparcs Village Nature, dit ligt naast de Davey Crocett Ranch. Je mag gratis met de auto naar Disney rijden en parkeren. (vinden we ideaal geen gedoe met openbaar vervoer)
Omdat we in een Disneypark verblijven mogen we een uurtje eerder het park in. Eerst gaan we naar Starbucks voor een koffie. Want nog even terug naar de centerparcs faciliteiten, zowel in de supermarkt als bij de bakker was er niets glutenvrij en melkvrij van verse dingetjes te vinden. Hier was ik wel echt even ontzet over omdat er gewoon echt gezegd is dat ieder winkeltje wel iets heeft. Gelukkig hebben we brood en kipfilet bij ons voor Riff.
Nou dus gaan we snel naar de Starbucks in Disney Village. We waren niet de enige maar er werd goed productie gedraaid dus we hadden snel onze starbucks. Ook hier staat goed aangegeven bij het eten wat gluten en melkvrij was. Dus voor Riff iets lekkers. Er was op dat moment niets glutenvrij maar goed een grote Latte met kokosmelk vult heel erg goed dus dat deerde niet. Ons uurtje eerder toegang besteden eerst aan genieten van Disney. Wauw wauw wauw ik was dat magische gevoel even vergeten. En alles is zooooo mooi versierd. We spreken met Riff af vandaag is hij de baas. Vertellen en wel even bij dat dat niet betekend dat we alles voor hem kopen maar hij mag wel beslissen wat we wanneer doen. Werkt goed want hij is zo in z’n nopjes. We beginnen erna bij Buzz lightyear. Het duurt even want de attractie vliegt eruit maar gelukkig helpen filmpjes en spelletjes. Het favoriete spelletje is de vloer is lava. Riff vindt het wat spannend maar dat is even wennen. Ik kan er heel uitgebreid over zijn maar we lopen de hele dag door beide parken. Rond lunchtijd moeten we even zoeken maar uiteindelijk komen we een standje in Hollywood studio’s tegen met vegan producten. Hier acht ik mijn kans het grootste want dan hoef ik alleen nog maar glutenvrij te vinden. Het wordt een kastanje soepje en ernaast staat een standje met puntzakjes worst. Dit valt bij iedereen in goede aarde.
Studio’s wordt verbouwd waardoor maar een klein deel van het park open is. Gelukkig komt het allemaal vrij goed uit en bekijken we diverse shows, zo fantastisch. Overigens is hier ook een soort staartje vol met een kertmarktje ingericht waar je heerlijke feestdingen kunt krijgen van glühwein tot gepofte kastanjes en noem maar op. Echt super gezellig!
De wachtrijen zijn overal goed te doen van 30 minuutjes tot 1 uurtje. En vanaf de middag lopen we zo de ene naar de andere show in. De allerlaatste show redden we nog bij the Lion King waar iedereen z’n ogen uitkijkt.


‘s avonds eten we bij Planet Hollywood. En oprecht de keuze is reuze. Iedereen krijgt heerlijk eten en dat is gewoon een fijne afsluiter van de dag. Rond 19.30 zijn we terug op de kamer en is het voor Riff snel gedaan.
Dag 2 beginnen we met de attracties die open zijn waar gister de wachtrij te lang voor was. Zoals Peter pan, Pirates of the Carribean. Het is weer echt fantastisch. We bekijken nog wat shows en rond 15 uur geeft Riff aan dat het klaar is.
Het is ook wel aanzienlijk drukker dan gister dus na overleg besluiten we er gehoor aan te geven en ook te gaan. Er is in de afgelopen 3 dagen geen onvertogen woord gevallen. Er is niet gedramd niet gehuild niet gezeurd, wat wilt een mens nog meer. Dus we besluiten het ook zo positief te houden en te gaan. We hebben beide dagen de parade gekeken en op de show van Elsa na en de attractie ratatouille hebben we alles gedaan.
We gaan nog even de souvenier winkel af en zijn om 16 uur terug in Centerparcs. Omdat we beide niet zo top geslapen hebben de afgelopen 2 nachten besluiten we, na overleg met Riff, in te pakken en naar Landgraaf te vertrekken. Zwemmen hebben we niet heel veel zin in en omdat er vrijwel geen ontbijtopties zijn voor mij vinden we het goed geweest.

Voor de volgende keer gaan wij duidelijk in een Disney hotel zitten. We zijn nu gebleken geen echte Centerparcs mensen te zijn en we kwamen toch voor het park, dat zwembad hebben we voor ons niet nodig. We vinden het fijner dan aan Disney village te zitten en makkelijk naar het hotel te kunnen lopen met alle eetopties bij de hand. Maar Disney Parijs was echt fantastisch en gaan we zeker heel snel weer terug. Of het in 2022 Parijs wordt of USA dat gaan we nog bezien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *