De voorbereiding voor Amerika

De voorbereiding voor Amerika

Yes, komende mei gaan we weer op vakantie. Deze keer vliegen we richting LA om daar een Ronde te gaan maken. Dus medio juni staat ons volgende Amerika reisverslag klaar.

Maar hoe bereiden wij ons nu eigenlijk voor op zo’n Amerika reis. En wat doen we extra omdat we nu met een baby reizen?

De route

Allereerst bepalen we welke route we maken. Dit gebeurt niet in één dag. Er is gewoon weg veel te veel wat we allemaal willen zien, dus het blijft elke keer compromises maken. Onze google maps bevat heel veel pins in elk geval :). Ik denk dat tom vaak wel 3 tot 4 keer een reis opnieuw maakt voordat het ook mij tevreden kan stellen met alles wat ik wil zien.

Zeker nu met Riff dienen we rekening te houden met niet te lange stukken rijden, en dat er ook genoeg rust en speelmogelijkheid met Riff is. Alles draait dus om de perfecte balans vinden.

De Hotels

Zodra de route bepaald is gaan we op zoek naar hotels die hierbij passen.

We zijn sowieso fan van de nieuw geopende la Quinta hotels, en de home2hilton suites, dus hier zoeken we het eerst op.

Op de plaatsen waar we naar toe gaan om te relaxen gaan we op zoek naar de juiste prijs/ kwaliteitsverhouding. We willen dan graag in een hotel zitten waar een goed zwembad bij is en we het gevoel hebben echt even op vakantie te zijn. Hier betalen we dan vaak ook iets meer voor een hotel dan de hotels waar we in overnachten als we richting de natuur gaan, en dus toch bijna niet op de kamer zijn.

Het Roadbook

Zodra alles bepaald is gaan we over tot het verzamelen van informatie voor het Roadbook. Dit is grotendeels Tom zijn afdeling. (in het eerste jaar heb ik hem nog faliekant uitgelachen omdat meneer een boekwerk meenam op vakantie over wat we allemaal konden doen, erna ben ik fanatiek mee gaan helpen).
Ons roadbook bestaat altijd uit een standaard gedeelte. Hier staan de Amerikaanse maten in, ambassade noodnummers etc. Dit is iets wat terugkomt voor elke reis, dus dit zit in de basis lay-out. Vervolgens gaan we per verblijfsplek aan de slag. We voegen informatie over de staat toe, de benodigde informatie over het hotel, de de rijden route en de duur van deze route. Dit doen we zo voor elk hotel. Erna gaan we op zoek naar de winkels en restaurants waarvan wij denken dat we er mogelijk gebruik van maken. Vervolgens gaan we kijken naar wat er allemaal te doen is op deze plekken. Van Nationale Parken incl. wandelingen die daarin een optie zijn voor ons tot aan lokale hotspots waar we uit kunnen kiezen. Alles wat ons leuk lijkt zetten we in het boek. Tegenwoordig zoeken we zelfs de speeltuinen op in de buurt zodat Riff ook even zijn ding kan doen. Meestal staat er veel te veel info in en kunnen we niet alles doen, maar we hebben liever teveel zodat we een keuze hebben.
Dit Alles samen vormt dan onze bijbel voor de vakantie, vluchtinformatie, adressen, auto-informatie, things to do in één overzicht.

Materiaalvoorbereiding

Normaliter gaan we op zoek naar wat het doel van de vakantie is. Relaxen/ sportief noem maar op. Daar passen we natuurlijk onze kleding op aan. Onze relax kleding is niet de kleding waar we in wandelen, en de temperaturen kunnen nogal verschillen in één reis. We zoeken dus goed uit wat we nodig hebben en kopen indien nodig nog wat benodigd materiaal.
Nu we met Riff reizen zijn er gewoon extra dingen die mee moesten.

Nu met Riff kwam er nog iets meer bij kijken,
* De voeding –> Riff heeft koemelkvrije voeding, niet te krijgen in de winkels.
* Het bedje –> wij wilde een vaste plek hebben voor Riff welke herkenbaar voor hem was.

* De kinderwagen + maxicosi –> Er wordt niet al te voorzichtig mee omgegaan, maar we wilden zo’n hoog mogelijk comfort voor Riff, dus geen buggy. Daarom hebben we de Stokke Prampack aangeschaft. Hier past de hele kinderwagen in en hebben we het voor elkaar gekregen de maxicosi en maxicosi base ook bij te stoppen. Dit mochten we gratis meenemen. Deze keer hebben we besloten het ons makkelijker te maken en het autostoeltje te huren, dan kunnen we de kinderwagen meenemen tot aan de gate.

* Tijdens de vliegreis –> We hadden Riff op schoot, maar de 3e persoon hebben ze voor ons weggehaald zodat we een extra vrije stoel hadden voor Riff. Voor dit jaar willen we de stokke jetkids bedbox gaan testen. Deze maakt van de vliegtuigstoel een bedje voor Riff. Ideaal want het gat bij de benen is opgevuld waardoor hij niet van de stoel kan afvallen, hij kan lekker liggen en toch de riem om hebben.
* In de nationale parken: Draagzak en nu hij wat groter is een goeie wandelrugzak waar Riff ook in kan zitten, en voor onszelf naar schoenen en kleding.
* Wat ook niet onbelangrijk is, is muziek voor onze spotify lijsten.

Het Koffer & Handbagage

Omdat we het risico niet willen lopen dat een van de koffers kwijt raken, verdelen we altijd alles evenredig over beide koffers. Mocht er dan eentje kwijt raken en later bezorgd worden heeft ieder toch kleding. We mogen meestal 23 kilo meenemen en proberen dit te beperken tot 21 kilo. Zo houden we wat over aan ruimte voor de terugreis.
We maken altijd 1 handbagage tas voor de electronica en het roadbook. Zo voorkomen we dat alle tassen bij de douane open moeten. 1 tas is voor alles wat we tijdens de vlucht bij de hand willen hebben. Deze stop ik meestal onder de stoel. Hier zit speelgoed in, een dekentje voor Riff, eten etc.

Dus.. Zo bereiden wij onze Amerika reizen voor 🙂 Wie weet heb je er wat aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *