Buitenhof de Leistert, Roggel (Limburg)

Buitenhof de Leistert, Roggel (Limburg)

Laat ik beginnen met het feit dat we nu 2x op de buitenhof geweest zijn en 2 verschillende soorten huisjes hebben gehad dus ik zal beide meenemen.

Wij hebben het geluk om met het eerste lente weekend van 2019 (al valt dit in februari) de eerste keer een weekendje te verblijven op buitenhof de Leistert in Roggel (limburg). De tweede keer is eind september als het toch overwegend regenachtig is. Nu is dat heel fijn om alle binnenfaciliteiten van het park te testen, aangezien het weer vaker slecht dan goed is in NL 🙂

We waren al langer op zoek naar een plek om een weekendje weg te gaan, maar we wilden niet meer naar een center-parcs. Dit omdat we de huisjes veelal verouderd vinden en onze laatste ervaring was dat het huisje erg vies was (schimmel dode muizen etc). En natuurlijk hadden we wat eisen aan ons vakantie park.
Komt het lijstje
* Ruime, moderne huisjes
* Kids een eigen kamer
* Een zwembad waar de kids lekker kunnen zwemmen
* genoeg eetgelegenheid in de buurt
* Natuur in de buurt waar we lekker kunnen wandelen
* indoor speeltuin voor de kindjes (voor het geval het slecht weer is)
Met deze eisen bracht het ons bij de Leistert. Een prachtig relatief groot opgezet park, maar wel heel erg modern en relatief nieuw.

Het Park
Het Park is echt prachtig, en voorziet van alle faciliteiten voor alle kinderen. Diversen speeltuinen buiten, alles in de buurt van de huisjes. 2 indoor speeltuinen, een klimtoestel en 1 speeljungle in het zand. Heel leuk! onze kleintjes hebben heerlijk in het zand gespeeld en Riff heeft ook door het klimtoestel gekropen, onze avonturier.
Het zwembad was echt top, had ook een babybadje waar de kindjes zelf naar hartenlust kunnen rond spetteren. Dat is echt heerlijk om te zien want zo zag je zo ook een beetje naar andere kindjes toe gaan.
Aan de achterkant van het park kun je op verschillende uitgangen het bos in lopen, ook ideaal voor een lekkere frisse neus te halen.

Er zijn diverse restaurants op het park. We hebben de friture getest en La Selva, deze ligt bij de Jungle. La Selva was heerlijk, en de friture was ook absoluut niets mis mee! Vonden we niet wauw maar we hebben regelmatig slechter gegeten. Er ligt een supermarkt op het park die echt alle faciliteiten biedt. Het prijsverschil met een reguliere supermarkt is niet super groot, dus geen ramp als je iets vergeten bent of daar je boodschappen wilt doen. Ook kun je er elke ochtend verse broodjes halen.
Er is ook een minigolf en bowlingbaan op het park, deze hebben we zelf niet getest maar zag er erg leuk uit.

Het Huisje
Wij verbleven de eerste keer in een prachtige 9 persoons-boerderij. Het Park verraste ons in eerste opzicht al dat alles ruim was van opzet en het er prachtig uitzag! Echt even heerlijk ontspannen. Ik vond het huisje bij binnenkomst wat ongezellig maar na wat schuiven en fruit op tafel oogde het een stuk gezelliger. Er was genoeg ruimte met een grote tuin en alles was volop aanwezig.
We zijn zelf pietje precies maar we moeten zeggen, de huisjes waren goed schoon, iets wat direct opviel.
De bedden liggen wel erg hard en het huisje is wel gehorig, houdt hier rekening mee maar echt de huisjes zijn 3 klasses beter dan centerparcs.
Ik was vergeten door te geven dat we een kinderstoel voor Riff nog nodig hadden, even melden bij de receptie en het werd direct geregeld. Echt top!
Linkje naar het huisje: https://www.leistert.nl/accommodatie/688/Bungalow-type-9L

De tweede keer verbleven we in de prachtig moderne bungalows en dan de kidsspecial. Deze liggen aan de rand van het park met een zij-ingang waardoor je dicht bij alle faciliteiten ligt. Wat een Luxe. Het eerste wat ons opviel was de gezelligheid. Deze bungalows zijn heel wat gezelliger ten opzichte van de vakantieboerderijen. De bedden lagen beter (waren nog geen hotel bedden, maar we hebben prima geslapen) en het was ook iets minder gehorig. Een hele fijne bijkomstigheid, in de achtertuin was een hekje naar een een speeltuin waar 6-8 huisjes aan lagen en er zit een bolderkar bij het huisje. Er was geen andere ingang of uitgang dan via de tuinen, echt heerlijk hier hebben alle kindjes waar we mee waren flink gespeeld (wij claimden al 3 kids-special huisjes)
linkje naar het huisje: https://www.leistert.nl/accommodatie/625/Bungalow-type-4B-KS

Natuurpark de nieuwe peel
op max. 30 min rijden ligt nationaal park de Nieuwe Peel. Waar heel veel te doen is ook voor de peuters en kleuters onder ons. Wij hebben een wandeling van 7 kilometer gemaakt, maar er is ook een kabouterpad en een ontdekpad etc., erg leuk en een prachtige omgeving. Niet overslaan, het is er veel te mooi! en zijn erna een stukje doorgereden naar het pannenkoekenhuis (wat echt heerlijk is overigens)

Totaal indruk: zeer goed
Prijs-kwaliteit verhouding: zeer goed
Voorzieningen: zeer goed
Gastvrijheid: zeer goed
Kindvriendelijkheid: zeer goed

Kortom: weekendje weg in de buurt of iets verder weg, in elk geval in Limburg 🙂 Waar alles voor de kids is en je dus zelf ook kunt ontspannen dan moet je bij de Leistert zijn!
Wil je ook? https://www.leistert.nl/nl/

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *