Bryce Canyon

Bryce Canyon

Vandaag een artikel over ons favoriete park, het park waar wij persoonlijk geen genoeg van kunnen krijgen, Bryce Canyon. Een bezoekje aan Bryce kun je zo lang maken als je zelf wilt. Wij vinden 1 volledige dag in het park echt ideaal (2 nachten is dan perfect). Dat betekend ’s ochtends na het ontbijt direct het park in kunnen gaan tot laat in de namiddag. Natuurlijk kun je ook hier weer een week in het park verblijven maar wij baseren de artikelen op onderdelen in een rondreis en dan is 1 volledige dag genoeg tijd om hiervoor uit te trekken, of je nu alleen uitzichtpunten wilt doen of ook wilt wandelen. (in het tweede geval zul je wel keuzes moeten maken)

Where to stay

Net voor de entree van het Nationale Park ligt Bryce Canyon City. Het is ideaal hier te verblijven er zijn een aantal hotels te vinden en er is genoeg eetgelegenheid. In het hoogseizoen zijn hier ook dinnershows te vinden. Inmiddels hebben Tom en ik samen of Tom alleen in alle onderstaande hotels reeds gelogeerd, dus we schrijven ook echt op onze eigen ervaringen
1. Best western plus Bryce Canyon Grand hotel. Dit is voor ons het beste hotel in Bryce. De kamer was erg goed, en de bedden lagen heerlijk. ’s ochtends heb je een goed ontbijt alvorens je het park in gaat. In de lobby vindt je een heerlijke open haard. Ze hebben hier alleen een buitenzwembad maar je mag gebruik maken van het binnenzwembad van Ruby’s inn. Dit is tevens waar je het ’s avonds het best kunt gaan eten. De wachtrij kan soms erg lang zijn, maar het gaat vliegensvlug.

2. Best western plus Ruby’s inn. Dit is ook een goed hotel, en officieel het eerste hotel in Bryce. Als je in het restaurant eet staat het verhaal over de geschiedenis hiervan op je placemat, altijd interessant om te lezen. Dit hotel is wel toe aan een renovatie, het is toch wel verouderd en zeker als je voor dezelfde prijs in hotel nr. 1 kunt overnachten weten wij het wel.

3. Bryce view lodge. Hier hebben we het eerste jaar samen verbleven en wat vond ik het waardeloos. Doordat de deuren direct aan de buitenlucht lagen en het er slecht geïsoleerd was hebben we het heel erg koud gehad. Je zou denken kachel aan maar dan werd het weer loei heet, een beetje lastig dus. Ook waren de kamers te klein om 2 koffers te kunnen openklappen dus het was wel behelpen, maar daar is de prijs dan ook na. Dus heb je een klein budget en wil je toch lekker dicht bij Bryce liggen, kun je hem zeker pakken. De kamer was schoon, maar weet dat het kan tochten, zeker als het het ’s nachts koud is en dat de kamers relatief klein zijn.

What to do

Bryce Canyon is niet maar 1 canyon, maar een reeks van natuurlijke amfitheaters of kommen, uitgehouwen in de rand van een hoog plateau. De meest bekende hiervan is het Bryce Amphitheater, dat is gevuld met onregelmatig geërodeerde torens van rotsen die hoodoos worden genoemd. Misschien zal elke bezoeker van het park zich op zijn minst enige tijd verdiepen in zijn vier belangrijkste uitzichtspunten, allemaal te vinden binnen de eerste paar kilometers van het park: Bryce Point, Inspiration Point, Sunset Point en Sunrise Point. Tussen april en oktober wordt in dit gedeelte van het park een pendeldienst uitgevoerd om file’s te verminderen.
Andere uitzichtspunten zijn te vinden langs de 18-mijl hoofdweg van het park die van de enige ingang van het park in het noorden langs de hoogvlak rand naar de hoogste hoogten in het zuiden reist (meer dan 2743 m).

Kom je voor het eerst kunnen we je het volgende aanraden. Dit hebben wij ons ook laten adviseren door de park rangers en het was ook werkelijk waar fantastisch en gaf ons een goeie indruk van Bryce.

In de eerste 3 mijl van het park vindt je het Bryce Amphitheater. Dit krijg je dan ook bij de uitzichtspunten te zien. Dit zijn de meest ironische en populaire uitzichten van Bryce Canyon. Deze vindt je bij Bryce Inspiartion, Sunset en Sunrise point. Probeer hier zo vroeg mogelijk op de dag naar toe te gaan.
Tussen sunset en sunrise point is een geasfalteerd pad aangelegd dat gemakkelijk te belopen is. 0.5 mijl enkele richting. Dit stuk is ook onderdeel van de populairste wandeling van het park, eentje die wij zelf ook echt kunnen aanbevelen.

Queens Garden / Navajo combinatie ronde. 4.6 Kilometer. Dit is de meest populaire trail, en wordt aangeraden met de klok mee te wandelen. In de winter dien je two Bridges te nemen. Dit wijst zich vanzelf en is net zo mooi. Deze wandeling laat het mooiste van Bryce zien. Hier kun je kiezen of via Wall street te lopen of langs Thors hammer. Kies je voor Wall Street kun je altijd nog even doorlopen naar Thors hammer alvorens je via Queens Garden trail de loop afmaakt. Als je begint met Queens Garden ga je onder in de canyon aan het einde langs thors hammer en dan via wall street omhoog. In de winter is dit gesloten, maar het pad omhoog langs Thors Hammer is ook echt heel mooi!

Kom je niet voor het eerst en wil je echt één flinke wandeling maken kunnen we je de Fairyland loop aanraden. Je hebt ernaast nog tijd om een aantal uitzichtpunten te bezichtigen.
Dit is een heftige wandeling van 13 kilometer door Bryce. De trail begint bij Fairyland point, aan het noordelijke deel van het park, en voert je langs spectaculaire uitzichten en de hoodoos. Hij wordt als zwaar beschouwd vanwege de lengte en de meerdere hoogteverschillen. Deze ronde bevat ook een deel van de Rim-trail van sunset point naar fairyland point. Neem voldoende drinken en eten mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *