Belgische kust & Brugge | januari 2022

Door corona hebben we zo weinig kunnen reizen, maar we zijn er zo hard aan toe. Het leven gaat niet altijd over rozen en ook dat van ons niet waardoor we gewoon af en toe even willen en moeten ontsnappen. Na een aantal miskramen en vorige week onze Labradoodle terug naar de fokker hebben moeten brengen omdat Riff allergisch bleek zijn we des te harder even eraan toe om eruit te gaan. We willen gewoon één nachtje weg en omdat het zonnetje goed uitkomt kiezen we voor de Belgische kust.

Rond 9 uur vertrekken we naar Oostende. Gelukkig gaat de weg wat vlotter vandaag op de paar Idioten die we tegenkomen. Nee na Disney en nu dit moeten we concluderen dat de Belgen hun rijbewijs wel degelijk bij een pakje boter krijgen. Neem deze ochtend opeens midden op de snelweg een auto op de meest linkse baan volledig in de remmen om zonder blikken of blozen z’n stuur 90 graden om te gooien en de afslag alsnog te pakken net voor ons en net voor de vrachtwagen die naast ons reed. Gelukkig dat de vrachtwagen niet reageerde want als die weggedraaid had waren wij de sjaak. Naja afgezien van de schrik gaat het prima en rijden we lekker door tot Oostende. Het zonnetje is al goed aanwezig dus we gaan snel naar het strand. Wat een feest. De boulevard is leeg (want ja koud dus geen terrasjes) en iedereen die er nu is is er om te genieten van het strand en de zee. Riff ook. Die rent met een rotvaart naar de zee en wilt er maar al te graag in springen. De golven waren iets hoger dan gedacht dus de broek is al snel doorweekt en de laarzen soppen maar wat een lol. Heerlijk zo spelen we een uurtje voordat we zijn broek, schoenen en sokken uittrekken en hem warm in de voetenzak van de kinderwagen zetten. Snel naar de auto omkleden. Erna gaan we een hapje eten bij @albrecht Oostende. Ik heb er van tevoren contact opgenomen en ze gaven aan alle broden glutenvrij te kunnen leveren en alles melkvrij te kunnen maken omdat ze alle melksoorten in huis hebben. Riff heeft net een boterham op (ja die hebben we altijd bij ons) dus die hoeft niets. Wij drinken ons lekker warm! Morgen komen we hier terug voor het ontbijt. Inmiddels is het 2 uur en besluiten we te gaan inchecken in het Hotel.

We verblijven in het Upstairs hotel in Oostende. Een super mooi Urban hotel met familiekamers, en direct aan het strand. Perfect want daar komen we voor! We hebben een mooie kamer met een aparte slaapkamer voor Riff. Parkeren kan bij het hotel niet maar we parkeren letterlijk aan de overkant van de weg, dus beter kan niet. €25,- voor 24 uur. Kost het bij de hotels ook! Erna pakken we Riff’s fiets mee en gaan we lekker een flinke wandeling maken. Riff heeft een Woom fiets.Dit is een lichtgewicht kinderfiets. Ze geven afhankelijk van de lengte maatadvies en op een paar cm na heeft hij een 14 inch fiets. We zijn nog even de 16 inch gaan passen maar dit was krap aan. En omdat Woom fietsen zonder zijwiltjes geleverd worden omdat ze lichtgewicht zijn en kindjes dit kunnen besluiten we toch echt voor de 14 inch te gaan. Dit wordt ons ook geadviseerd omdat als kindjes de voeten plat op de grond kunnen zetten ze zelfverzekerder zijn. Dit werkte overigens super goed 3.5 jaar en stapt op en met een beetje angst overwinnen binnen 5 minuutjes los aan het fietsen.We lopen de hele boulevard af en Riff fietst lekker tussen de mensen door. Hij vindt fietsen echt heel leuk en slalomt tussen alle mensen door. Op het einde maken we de oversteek naar de waterkant en wordt er wat gefietst in het zand. Hij komt er al snel achter dat dit toch wat zwaar is dus we dragen de fiets stukjes (voordeel dat die zo licht is dus het is makkelijk te dragen). En jeetje wat is het toch genieten. Oostende is echt SUPER schoon en heerlijk relaxed. De honden rennen rond de mensen zijn blij en niemand geïrriteerd.
Rond 16 uur gaan we terug naar het hotel om ons om te kleden. We eten in het restaurant van het hotel, hartstikke lekker eten. Ik eet slibtongetjes en Tom een stoofpotje van Belgisch bier. Riff eet frietjes.

De nacht loopt wat chaotisch het bed is hard, mijn kussen is niet mijn kussen en het is gehorig. Als we dan eindelijk slapen is het 5 uur en staat Riff paraat. Gelukkig slaapt die tot 8 uur tussen ons in. We verzorgen ons en gaan vervolgens naar @albrecht in Oostende. Loopt uit op een deceptie jongens. Zoals ik aangaf heb ik voorheen contact opgenomen op Instagram en nu blijkt dat niets gluten vrij kan. We eindigen dus met een Koffie to go, een boterhammetje voor Riff. Gelukkig bij aankomst op het strand met de koffie to go kunnen we weer genieten en waait al m’n irritatie weg. We wandelen nog een uurtje over het strand om erna in te pakken en naar Brugge te gaan.

Brugge

We parkeren op de Parking Site oude Sint-Jan. Dit is niet overdekt maar helemaal perfect voor ons. Geen gedoe met de velgen en kost vrijwel niets. En we zitten meteen aan de wandelroute die we willen doen. We komen hier niet om te winkelen maar echt om Brugge te bekijken. Vorig jaar hebben we een thule urban glide gekocht. Een hele fijne kinderwagen waar Riff nog heel erg goed in zit en voorlopig ook nog in zit. Misschien denk je nu Riff is 4 jaar en moet het kunnen lopen, maar wij zijn van de makkelijke tak. Als die wilt lopen mag hij dit en passen we ons tempo aan. Maar als hij geen zin heeft hebben wij ook geen zin om te moeten zeuren om hem wel vooruit te krijgen. We lopen nogal wat afstanden en met de kinderwagen is hij er overal bij en kunnen ook wij doen wat we willen. Daarnaast hebben we een goede voetenzak erin dus zit hij ook heerlijk warm.
Via pinterest vind ik een wandelroute langs de mooie plekjes van Brugge. We eten nog ergens belgische frietjes en genieten van de pracht van deze stad. En dat menen we oprecht, misschien wel een van de mooiste steden die we gezien hebben. Het is er ontzettend schoon, goed onderhouden wat de historie ten goede komt. Het is gewoon mooi en gezellig o en had ik gezegd mooi? En wie ons goed kent weet dat we zeer kritisch zijn en meestal wel iets weten te vinden, maar dat hadden we echt niet. We hebben genoten. Rond 2 uur vinden we het goed geweest en drinken we nog een koffietje voor we weer naar Landgraaf vertrekken.
wat hebben we gedaan (plaatsen kun je in dezelfde volgorde ingeven in google maps)

Parkeren aan de parking site Oude-Sint Jan

Wevershof
Vervolgens lopen we het centrum in onder een oude poort door. Rechts van ons zien we een prachtig hofje de wevershof. Hier valt ons al gelijk op hoe schoon en goed onderhouden het is. Het leven met allergie betekend overigens ook met brood op pad, dus we lopen fijn met het bordje en de boterham door Brugge.

Onze lieve vrouw en Bonifacius brug
Hierna lopen we via de Onze Lieve Vrouw naar de bonifatius Brug. Onderaan vind je een kaartje van onze wandelroute. We snuiven ook cultuur à la Riff. We zien verschillende graafmachine’s. We lopen de mooiste bruggen over totdat we bij de Onze Lieve vrouw uitkomen. We kijken even op de binnenplein rondom de onze lieve vrouw en komen per toeval uit bij de Bonifacius brug. We krijgen echt Harry Potter feelings. Wat is het er mooi!

Hierna besluiten we wat door de straten te dwalen op weg richting de winkelstraat (hier komen we per toeval uit)
Eerst komen we uit bij de Sint Salvators kathedraal en dan lopen we door de kleinste straatjes richting de winkelstraat. Dit was ook precies onze bedoeling want al die kleine straatjes zijn zo mooi. We genieten zo erg dat we wel ook vergeten wat foto’s te maken. Maar ook dat vinden we niet erg. Leuk om foto’s te hebben maar we willen oprecht genieten van elkaar en de schoonheid. We eten een Belgisch Frietje bij de Frietfarm en warmen lekker binnen op.

Markt

Vervolgens lopen we door naar de Markt. We kijken even bij Scotch en Soda en lopen dan richting Markt. Hier staan weer mooie gebouwen en de Belfort. We besluiten nergens naar binnen te gaan want Riff zit lekker warm in de wagen en doet het verder prima. Wij zelf hebben de behoefte niet en eruit halen kan ook betekenen er erna klaar mee zijn en naar huis rijden. Hebben we nog geen zin om naar huis te gaan dus we kiezen eieren voor ons geld

Groenerei

Vervolgens gaan we weer lekker dwalen door de straten tot we bij Groenerei uitkomen. Wij houden echt van die lege mooie straten waar we doorheen lopen, en het ene straatje is mooier dan het andere straatje. We blijven ons verwonderen! Uiteindelijk komen we via de Peerdenbrug uit bij Groenerei wat ook weer echt prachtig is. De prachtige oude waterkant genomen vanuit de Peerdenbrug zie je bij de waterfoto. We waren er echt van onder de indruk!

We vergeten verder foto’s te maken, maar het is prachtig!! We wandelen heerlijk langs het water verder. Riff wilt nog graag in een rondvaart boot maar we zijn er al snel over uit dat we vrij leven maar niet de Corona hoeven op te zoeken. De bootjes zitten echt afgeladen vol en daar hebben we gewoon geen zin in. Riff is het met ons eens die wilt maandag weer graag naar de peuterspeelzaal.

Basiliek van het heilig bloed.

Vervolgens wandelen we langs de waterkant naar de Basiliek van het heilig bloed. Ook weer mooi en ook weer vergeten foto’s te maken.

Rozenhoedkaai

Vervolgens lopen we via Rozenhoedkaai door naar het Arentshuis om weer bij de Bonificasiusbrug uit te komen. Erna eten en drinken we nog wat en gaan we naar de auto. We zijn zo’n 3 uur bezig geweest met alles te bekijken, foto’s te maken en wat te eten. De tijd is echt voorbij gevlogen en er zijn vast en zeker nog meer dingen te zien want al die straatjes hebben ieder wat moois, maar we moeten ook met onze zoon rekening houden. Er is wederom geen onvertogen woord gevallen, hij heeft meegekeken met ons, gekletst af en toe wow geroepen en Ipad gekeken. Kortom voorons helemaal prima!

Ik heb onze looproute in een kaartje gezet: Parking Site Oud Sint-Jan naar Bonifaciusbrug – Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *